Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Zrození tenisové lásky. Roger okouzlil Mirku vtipem

Autor: Pavel Novotný

VIDEO | Hledáte dokonalý pár? Pak vám asi každý odborník na mezilidské vztahy řekne, že taková dvojice neexistuje. Přesto se najdou výjimky, které se k vysněnému vzoru alespoň trošku blíží. Mezi ně určitě patří manželství tenisové legendy Rogera Federera a jeho ženy Mirky Federerové.

Slavný pár se poprvé potkal na olympijských hrách v Sydney. "Nevěděla jsem, že Roger je tak zábavný," prohlásila před více než dvanácti lety tehdy nadějná dvaadvacetiletá tenistka.

A Roger byl dle všeho zábavný i nadále. Švýcarský pár od té doby tvořil nerozlučnou dvojici, a to i přes nepříjemnou událost, když se Mirka musela kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům rozloučit se svojí tenisovou kariérou.

Na žebříčku to rodačka ze slovenských Bojnic dotáhla až na 76. místo, málokdo ale možná ví, že si po boku svého budoucího manžela zahrála i smíšenou čtyřhru, a to v rámci Hopmanova poháru v roce 2002.

Švýcarský tým ve složení Federer - Vavrinecová přijel do australského Perthu, kde se turnaj hrál, v roli obhájců titulu. Před rokem tuto soutěž vyhrál Roger Federer po boku legendární Martiny Hingisové.

Mirka Vavrinecová se svým budoucím mužem Rogerem Federerem
Mirka Vavrinecová se svým budoucím mužem Rogerem Federerem

Zástupcům země helvetského kříže se však tentokrát už tolik nedařilo. Švýcaři porazili jen Argentinu, zbylé dva duely se Španěly i domácí Austrálií však prohráli.

Tehdy dvaadvacetiletá Vavrinecová padla ve všech třech dvouhrách, ke kterým nastoupila. Po boku svého budoucího muže vyhrála jen jednu smíšenou čtyřhru - proti argentinskému páru Suárezová, Zabaleta.

V závěrečném zápase proti domácí Austrálii nejdříve podlehla Mirka domácí Molikové, poté Federer nestačil na Hewitta. Zkazit radost to ale zamilované dvojici nemohlo ani na okamžik.

Závěrečná čtyřhra už na výsledku nic změnit nemohla, nesla se v pohodovém duchu, o čemž vypovídal i závěrečný rozhovor Fededera a Vavrinecové s moderátorem.

"Užívala jsem si to tady. Jsou tady skvělí fanoušci, prostředí, výborný tenis..., rozpovídala se Švýcarka. "A také skvělý partner, ne?" přerušil tenistku moderátor. "Ano, on taky," reagovala k nadšení publika Vavrinecová.

A partner to asi opravdu skvělý je. V dubnu roku 2009 se za sedmnáctinásobného grandslamového vítěze provdala, v červenci stejného roku mu porodila dvojčata Mylu Rose a Charlene Rivu.

Nejinak tomu bude i pro jednatřicetiletého Rogera. "Bez své ženy už bych tenis dávno nehrál," ocenil manželku Švýcar.

VIDEO: Nezapomenutelný rozhovor Rogera a Mirky