Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Chemický útok: fanoušci hodili na brankáře plenku. Použitou!

Autor: lbc

VIDEO | Na co pokřiky, na co transparenty? Fanoušci peruánského klubu Real Garcilaso vymysleli lepší způsob, jak znechutit soupeři zápas. A pozor, je pořádně odporný. V utkání proti týmu Alianza Lima létaly na hřiště z hlediště použité plenky.

Jižní Amerika je občas pro fotbalisty pořádně drsným místem. Kromě pekelné atmosféry totiž diváci neváhají zasáhnout i přímo do utkání, ať už výletem na hrací plochu nebo vhazováním různých předmětů na trávník.

V poslední době se oblíbenou kratochvílí prý stalo zejména trefování hráčů soupeře pytlíky nebo nádobkami naplněnými močí. Přechod k znečištěným plenkám je tak jen logickým dalším krokem v eskalaci prostředků používaných k boji.

Fotbalisté Alianzy si hněv domácích fanoušků vysloužili tím, že se proti Garcilasu dostali do vedení 2:1. Mohou být ale rádi, že zůstalo pouze u nechutností.

Není to tak dávno, co v sousední Brazílii po banálním sportu při mači amatérů rozhodčí ubodal jednoho z hráčů, za což byl následně diváky ukamenován a rozčtvrcen.

VIDEO | Nechutný útok použitou plenkou