Pátek 3. května 2024
Svátek slaví Alexej, zítra Květoslav
Oblačno 22°C

Matka hráče, který odmítl peníze sázkařů: Jsem hrdá, ale mám strach!

Autor: Zbyněk Schnapka

„Mám o něj strach,“ říká Soňa Vůchová, matka teplického fotbalisty Egona Vůcha (22). Její syn se nebál být jedním z těch, kdo odhalili sázkařský skandál – oznámil pokus o zkorumpování.

Zatím bylo obviněno dvanáct lidí u nás a sedm na Slovensku – ti už se všichni přiznali. Úplatky pro jednotlivé hráče dosahovaly až 1,5 milionu korun.

„Jsem hrdá na to, co syn řekl. Není možné, aby na sobě nechal nějakou špínu,“ řekla Vůchová. Jedním dechem ale dodává. „Bojím se o něj, měl by mít ochranu.“ Svědectví jejího syna totiž bylo důležité, i když se ukazuje, že není jediný, kdo korupční výzvu odmítl.

Česká policie už Vůcha vyslechla a z ničeho ho neobvinila. „Kluk je naprosto čistý. Dala bych za něj hlavu na špalek. Vím, že by se do takových lumpáren nenamočil. Kdyby potřeboval peníze, radši bychom se uskrovnili a dali mu je, než aby se zapletl do nějakých nepravostí,“ říká Vůchová.

Celá rodina žije fotbalem. „Od malička s ním všude jezdíme. Já s ním bydlím v Teplicích, starám se o něj. Kdyby se do něčeho namočil, věděla bych to,“ popisuje Vůchová. „Jsem hrdá, kam to ve fotbale už dotáhl. Má vše před sebou a rozhodně si to nepokazí,“ zakončuje Vůchová.