12. září 2013 • 11:34

Jablonský šel místo tréninku na výslech, Roudnice těžko skládala sestavu

Autor: pta, ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na veřejnost už začínají pronikat první jména fotbalistů, kteří jsou zapletení do velké sázkařské aféry v českém fotbale. A potvrzují se předpoklady, že skandál sahá až do první ligy. Policie zatím sdělila, že zadržela 12 osob bez bližšího upřesnění.



Už včera se objevila informace, že se policie zajímá i o obránce Jana Halamu, který hostuje z Českých Budějovic v druholigových Bohemians Praha. „Jestli je to takový blb, že něco podobného udělal, ať nese odpovědnost,“ řekl Sportu boss střížkovského klubu Karel Kapr.

Mezi nejvíc zasažené týmy patří třetiligová Roudnice nad Labem. K jejímu včerejšímu zápasu s Převýšovem nedorazili bez omluvy čtyři hráči. Mezi nimi třeba útočník Ondřej Bíro, který v minulosti prošel sparťanským béčkem a v lize nastoupil k třem zápasům za České Budějovice. Kromě něj bez omluvy nenastoupili Martin Macháček, Vítězslav Brožík a Jaroslav Chalupa.

"Hráči jsou v nějakém vyšetřování. Dva se nám ozvali, že jsou mimo a že jsou vyšetřováni na svobodě. Je těžké něco hodnotit nebo vyjadřovat názor, když nevíme co a jak," uvedl předseda oddílu Pavel Dohnal. O dalších dvou fotbalistech nemá klub žádné zprávy.

Domácí zápas Roudnice prohrála 0:2 a měla vůbec problémy, aby složila dohromady sestavu. „Navíc bylo jen jedenáct zdravých hráčů. Všechno se nám sesypalo. Na hřišti tedy byli všichni, co mohli,“ hodnotil trenér Pavel Janeček zápas na klubovém webu.

K dnešnímu tréninku v prvoligových Teplicích nedorazil obránce David Jablonský. Ten měl být v tu chvíli na policejním výslechu v Praze, už o den dřív přímo na stadionu kriminalisté vyslýchali také Egona Vůcha.

"Můžu potvrdit jenom to, že Jablonský nebyl na tréninku. Ale to je všechno, co v tuto chvíli víme. Policie nám k případu zatím žádné další informace neposkytla. Až budeme vědět víc, rádi se ke všemu vyjádříme," uvedl Hrdlička pro ČTK.

Trenér Severočechů Zdeněk Ščasný se Jablonského zastal. "Nedokážu si představit, že by tenhle kluk někde přijal peníze. Patří k nejpoctivějším a nejslušnějším hráčům, jaké na Stínadlech máme. Pro mě je to teorie přitažená za vlasy. Že by dokázal ovlivňovat zápasy Teplic právě on? To mi hlava nebere," citoval Ščasného Teplický deník.

"Netvrdím, že se tyhle věci nemůžou dít nebo nedějí. Tohle je ale podivné, nabízí se otázka, jestli jsme někomu nezačali vadit," podotkl Ščasný, jehož tým po sedmi ligových kolech figuruje na čtvrtém místě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud