13. září 2013 • 04:44

Fotbalová čest žije! Akci proti sázkařům spustil Čech. Byl to Vůch?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvanáct obviněných, vrchol pyramidy v Asii a prostředníci na Slovensku, kteří nabízeli hráčům úplatky až 1,5 milionu korun. Největší sázkařský skandál v historii českého fotbalu získává konkrétní obrysy. Všechno přitom rozpoutal jeden fotbalista z českého klubu. Mluví se o tom, že to byl dvaadvacetiletý teplický talent Egon Vůch.



Zatímco slovenští policisté odkryli jména všech zadržených a do detailů popsali, jak celý systém sázek na nižší soutěže fungoval, jejich čeští kolegové zatím mlčí. Na veřejnost ale prosakují nejrůznější jména.

„Je to celorepubliková akce a přitom všude se objevuje FK Teplice. Přijde mi to podivný. Nabízí se otázka, jestli jsme nezačali někomu vadit,“ podivuje se kouč Teplic Zdeněk Ščasný, kterému na trénincích chybí David Jablonský.

U výslechu byl i bývalý reprezentant do 21 let Egon Vůch. Ten by ale mohl být do celé kauzy zapletený úplně jinak.

Vyšetřování totiž na počátku odstartoval podnět od jistého hráče z českého klubu. „Byl oslovený, ale fotbalová čest mu asi nedala, aby se s tím ztotožnil,“ prozradil prezident slovenského Policejního sboru Tibor Gašpar.

Podle některých teorií by dotyčným hráčem mohl být právě teplický Vůch, který údajně nabídnutý úplatek odmítl. Na policii už skutečně vypovídal, ale obviněný není...

Další informace o sázkařském skandálu čtěte v pátečním deníku Sport!

Egon Vůch na zimním soustředění Teplic v Altenbergu
Egon Vůch na zimním soustředění Teplic v Altenbergu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud