Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Zlatá Samková šílela v kokpitu akrobatického letadla: V oblacích křičela strachy!

Autor: pv

Takový tlak ještě nezažila! Olympijská vítězka ve snowboardcrossu Eva Samková (20) si vyzkoušela let v akrobatickém letadle, kde prošla přetížením 6,6 G. Od té doby si nedovedla představit, čeho všeho jsou mrštná éra schopny. Byl to mazec!

Své letadlo EDGE 540 V3 a kokpit Evě představil český pilot Martin Šonka, který závodí v prestižní letecké sérii Red Bull Air Race.

Právě na závody do chorvatské Rovinje Samková zavítala i se skicrossařem Tomášem Krausem, aby Šonku podpořili. Nakonec mu přinesli štěstí, protože skončil na pěkném šestém místě a v celkovém pořadí dělí stejnou příčku.

Néééééé! Samková ve vzduchu křičela strachy.
Néééééé! Samková ve vzduchu křičela strachy.

Ještě před leteckou bitvou si ale zlatá holka ze Soči vyzkoušela, jak těžké to piloti v oblacích mají. V dvousedadlovém letadle její tělo absolvovalo přetížení 6,6G, což je víc, než zažívají závodníci při jízdě ve formuli 1.

Párkrát si v kokpitu i zakřičela, ale let v pohodě zvládla. „Já jsem z toho nadšená, to je neuvěřitelný, co s těma letadlama vyvádějí. Strašně se mi to líbí a Martin má můj obdiv,“ řekla spokojená Eva, která adrenalin miluje.