Sobota 4. května 2024
Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie
Oblačno 21°C

Dlouhá noc v Dlouhé ulici! Sparťané oslavili double i s Agátou Prachařovou

Autor: Petr Němec

VIDEO | Jakže to mají v klubové hymně? „Ať viděj, co uměj sparťani!“ Letenští předvedli metropoli, jak se slaví fotbalové double. Před čtrnácti dny se stali mistry a pařili. V sobotu večer s obrovskou klikou porazili Plzeň ve finále Poháru České pošty (1:1, 8:7 na penalty) a vyrazili si dát repete.

Rudý autokar to vzal z Edenu do restaurace Marina v holešovickém přístavu. Tam se křepčilo s trofejí a zvesela hulákalo: „Žízeň, žízeň,“ a „Dávej, ber, nedělej fóry.“

»Fóry« muselo dělat pět hráčů, kteří se v neděli dopoledne hlásili na srazu nároďáku a nechtěli před trenéra Vrbu předstoupit zmuchlaní. „Oslavy budou veliké, ale mě se alkohol netýká,“ pověděl jeden z nich - střelec rozhodující penalty - Pavel Kadeřábek.

Co následovalo? Sparťané čapli nablýskaný »hrnec«, nechali se vyvézt k hotelu Intercontinental a od něj šlapali pěšky do víru vášně -Dlouhé ulice.

Sparťané si užívali zasloužené oslavy
Video se připravuje ...


Kapitán David Lafata si vzal pohár pod patronát. Všude mezi voňavými holkami a placatými kárami v centru ho vystavil na odiv a pronesl jej z podniku James Dean do vyhlášeného baru Kozička.

„Nevíte, kam šli kluci? Jo, do Kozičky, kde to je? Já to tady moc neznám,“ nechal se navigovat středopolař Josef Hušbauer.

A kdo to kráčí támhle? Vzor dobrých mravů, džentlmen a elegán -kouč Vítězslav Lavička. Moc se k jeho nátuře rozpustilé zařízení Kozička nehodí, ale zřejmě si řekl: „Když všichni, tak všichni!“ Ke sparťanské společnosti se připojila také Agáta Prachařová .

Noc juchajících rudých triumfátorů byla jaksepatří dlouhá, a zdaleka ne poslední. Další je čeká 31. května, kdy po derniéře s Jihlavou vyfasují trofej pro ligové šampiony.

Na oslavě nechyběla ani Agáta Prachařová
Na oslavě nechyběla ani Agáta Prachařová