18. května 2014 • 15:30

ZNÁMKOVÁNÍ finalistů poháru: Zářili Limberský a Holek, Dočkal propadl

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádné drama přinesl sobotní finálový duel poháru České pošty mezi fotbalisty Sparty a Plzně. O vítězství čerstvého ligového mistra rozhodl až napínavý penaltový rozstřel, po kterém mohli slavit zisk "double" sparťané. Jak si jednotliví hráči na obou stranách vedli podle deníku Sport.



Sparta Praha


TOMÁŠ VACLÍK

6 známka Sportu

Za hustého deště si musel dávat pozor při každém odkopu a zákroku. Při tečované střele Radima Řezníka dělal, co mohl, ale v cestě do sítě jí už nezabránil.

Vaclík: Už jsem si myslel, že půjdu penaltu kopat taky
Video se připravuje ...

Pavel KADEŘÁBEK
6 známka Sportu

Už v 5. minutě donutil Davida Limberského k faulu za žlutou kartu, hodně se nabízel. Ale potýkal se s přesností přihrávek. Autor rozhodující penalty, kopl ji parádně.

Ondřej ŠVEJDÍK
6 známka Sportu

Smolař i klikař večera zároveň. Nešťastnou tečí zavinil gól, v rozstřelu neproměnil penaltu. Ale ani jedno ho nakonec mrzet nemuselo. Určitě si hodně oddechl.

Mario HOLEK
8 známka Sportu

Mistr poziční hry, je vždy tam, kde má být. Třeba i na brankové čáře, kde odvrátil gólovou střelu Daniela Koláře. A navíc několikrát elegantně vyvezl míč. Suverénní výkon.

Matěj HYBŠ
5 známka Sportu

Milan Petržela mu párkrát slušně zamotal hlavu, ale nic vážného z toho nebylo. Levý bek Sparty se naopak blýskl povedeným centrem na Davida Lafatu.

Josef HUŠBAUER
6 známka Sportu

Na svou kanonádu z posledních zápasů nenavázal, byť měl vůbec první střelecký pokus zápasu. Nakonec však musel kopat dvě penalty - a obě proměnil s jistotou.

Hrdina Sparty Hušbauer: Penalta v devadesáté? To mám rád
Video se připravuje ...

Lukáš VÁCHA
7 známka Sportu

Král svého prostoru, dění ve středu hřiště měl pod kontrolou. Ze tří středních záložníků v bílých dresech určitě ten nejpracovitější, ustál spoustu ran.

Vítěz poháru Vácha po finále: Chtěl bych Petrželu podpořit
Video se připravuje ...

Marek MATĚJOVSKÝ
4 známka Sportu

V první půli dvakrát zbytečně ztratil míč a vždy z toho byl pro Spartu problém. Těžký terén jeho hernímu projevu příliš nevyhovoval, mokrý balon mu několikrát sjel.

Bořek DOČKAL
3 známka Sportu

Hrál fotbal starých pánů, víc dozadu než dopředu. Nechtělo se mu běhat, jeden nadějný brejk zazdil malou domů, které nakonec nashromáždil tři. Nejslabší článek Sparty.

David LAFATA
4 známka Sportu

Dlouho nedostal pořádný míč, ale když už se tak stalo, jako kanonýr se nepředvedl. Volej napral vysoko nad bránu a hlavičku zblízka naopak umístil přímo do gólmana.

Ladislav KREJČÍ
5 známka Sportu

Když upaloval z poloviny hřiště sám na bránu, zradila ho kontrola míče a nechal se o něj připravit Davidem Limberským. Snažil se prosadit individuálně, měl víc nahrávat.

NEHODNOCENI
LUKÁŠ MAREČEK TOMÁŠ PŘIKRYL ROMAN BEDNÁŘ
neodehráli potřebný počet minut


Viktoria Plzeň


Matúš KOZÁČIK
6 známka Sportu

Byl jistý. Vždy byl tam, kde být měl. Neměl tolik práce, navíc sparťanské střely ho nacházely. Proti Hušbauerově penaltě v zápase neměl naději. V rozstřelu chytil jednu penaltu.

Radim ŘEZNÍK
7 známka Sportu

V 74. minutě se k němu odrazil míč, za hranicí velkého vápna se opřel do něj a díky teči Švejdíka tím rozhodl o remíze. Zvládl svůj part i v obraně.

Uhrin: Jsem hrdý na to, jak jsme hráli
Video se připravuje ...

Lukáš HEJDA
6 známka Sportu

Neudělal větší chybu, odvedl to, co od něj tým potřeboval. Zabránil tomu, aby se sparťané dostali do vyložené příležitosti. Slušný výkon.

Václav PROCHÁZKA
6 známka Sportu

Vystupoval suverénně, ale nevyvaroval se chyb. Nedůrazným odkopem nalil do šance Hušbauerovi, který ale slabě vystřelil. Zapojoval se i do ofenzivy.

David LIMBERSKÝ
7 známka Sportu

Od 5. minuty hrál se žlutou kartou, to ho však nijak nelimitovalo. Hrál sebevědomě. Důležitý zásah si připsal ve chvíli, když perfektně a čistě zastavil unikajícího Ladislava Krejčího.

Limberský o Petrželovi: Milan se z toho dostane, je silný
Video se připravuje ...

Milan PETRŽELA
6 známka Sportu

Pendloval po pravé straně, s přibývajícím rostl jeho výkon. K jeho smůle byl však u vyrovnávacího gólu Sparty, po jeho ruce pískala penalta. Nedal poslední penaltu.

Tomáš HOŘAVA
7 známka Sportu

Jako tradičně patřil mezi nejaktivnější hráče Plzně, řídil záložní řadu, vedl akce, vybojoval několik míčů. Jednou slabě vystřelil, ve druhé půli vystřihl i nůžky.

Daniel KOLÁŘ
5 známka Sportu

Snažil se, nabízel se, byl vidět, ale také kazil. Zazdil obrovskou šanci, do které se dostal díky svému důrazu, zakončení bylo ale žalostné.

Pavel HORVÁTH
6 známka Sportu

Hodně nasáklý trávník pro něj není ideální, ale popasoval se s tím. Bojoval, Vácha na něj udělal žlutý faul. Tradičně hrozil rozehráváním standardních situací.

Jan KOVAŘÍK
5 známka Sportu

Nebyl tak průbojný jako Petržela, jeden jeho velmi nebezpečný centr ale na poslední chvíli odvrátil Holek. Ve 42. minutě zaváhal při zakončení, kdy byl metr od brány.

Stanislav TECL
6 známka Sportu

Měl to na špici plzeňské ofenzivy těžké, ale rval se statečně a ochotně podstupoval souboje. Pomohla mu aktivita celého týmu ve druhé půli, to se pak více zapojoval do kombinace.

NEHODNOCENI
TOMÁŠ WÁGNER ROMAN HUBNÍK
neodehráli potřebný počet minut

Jak se rozstřel v sobotním finále Českého poháru s Plzní protahoval, brankář Sparty Tomáš Vaclík se už připravoval, že bude muset jít na penaltu
Jak se rozstřel v sobotním finále Českého poháru s Plzní protahoval, brankář Sparty Tomáš Vaclík se už připravoval, že bude muset jít na penaltu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud