Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C

Golf v Česku žije, sezona vypukla naplno: Co letošní rok nabízí?

Autor: ps

Evropa ztrácí nárůst golfistů, ale situace v Česku se tomuto ne příliš optimistickému trendu vymyká. U nás už je sezona v plném proudu a co amatérskému a profesionálnímu prostředí přinese? Parádní nabídku členství, atraktivní tuzemskou túru s Romanem Šebrlem nebo prestižní profi turnaje s velkými jmény.

Trend, kterým se Evropa vydala, nevypadá úplně příznivě, ale Česká republika se mu zatím vyhýbá. Přibývá u nás zájem naučit se zdánlivě jednoduchou hru! Na konci loňského roku bylo v ČR registrováno 56 045 hráčů ve 174 klubech.

Ten největší BOOM už sice pominul, ale spousta lidí se nemůže zbavit dojmu, že jde o sport jen pro bohaté. „Tuhle nálepku se z golfu snažíme sejmout. Chceme, aby byl vnímán jako sport pro všechny a jako součást aktivního zdravého života jakékoliv věkové kategorie,“ řekl prezident ČGF Zdeněk Kodejš.

Pokud se podíváte na nabídky, které kluby nabízí, lehce si spočítáte, jak drahé (levné) jsou celoroční poplatky za hru. Začínají na několika stovkách, ale můžete si pořídit členství i za statisíce. Zlatou střední cestou, ovšem s velmi širokou nabídkou hřišť, umožnilo spojení Českého golového klubu a Clubu ducha sportovního. Nabízí hru ve 33 golfových rezortech v rámci jediného členství (můžete si vybrat z 57 typů).

O amatérský golf je u nás více než dobře postaráno. Ale jak je to s profíky? Tuzemskou atraktivitu postrádající Czech PGA Tour oživilo jméno bývalého desetibojaře Romana Šebrleho, jenž by se měl jako amatér zúčastnit celého podniku.

Třešničkou na dortu bude Czech Masters (21. – 24. srpna), které je součástí největší evropské akce European Tour. Hráči si po boji na hřišti v Albatross Golf Resortu rozdělí dotaci v hodnotě milion eur (27,4 milionu korun).