20. května 2014 • 13:51

Navrátilec Pudil: Kdyby nároďák trénoval Bílek, asi tady nejsem

Autor: jon, TV iSport
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patřil do kádru během kvalifikace o EURO 2012, do Bílkova závěrečného výběru se ale nevešel. Uplynuly dva roky a Daniel Pudil se do národního týmu pomalu vrací. Pod trenérem Vrbou se po utkání s Norskem dostal i do nominace na přátelské utkání ve Finsku (středa 18:00).



"Je to trošku comeback. Během doby, co jsem v reprezentaci nebyl, jsem se snažil hrát nejlíp, jak jsem mohl," vykládá levý obránce či záložník hájící barvy Watfordu, týmu z druhé anglické ligy.

Poslední sezona se Pudilovi vydařila. "Byl jsem vyhlášený mezi třemi nejlepšími hráči Watfordu, s tímhle musím být spokojený. Co se týče týmové, to úplně ne, chtěli jsme minimálně do play a hrát o Premier League," ohlíží se.

Daniel Pudil se po dvouleté pauze vrátil do české fotbalové reprezentace Daniel Pudil se po dvouleté pauze vrátil do české fotbalové reprezentaceFoto Pavel Mazáč Sport

Pudil už v reprezentaci odehrál 24 zápasů, ve výběru pro Finsko patří k nejzkušenějším hráčům. Přesto bylo období, kdy mu národní dres zůstával dlouho zapovězený.

"Před mistrovstvím Evropy 2012 jsem skončil v nároďáku, ale příliš jsem to neřešil. Soustředil jsem se na své výkony, ve Watfordu jsem hrál kvalitní fotbal," prohlašuje osmadvacetiletý levonohý hráč.

Na národní tým Pudil nikdy nezanevřel. "Vždycky jsem říkal, že pokud by pozvánka od trenéra přišla, vrátil bych se zpátky. Ale to se nestalo, proč mě trenér Bílek nepovolával, to se musíte zeptat jeho."

Nový kouč Vrba ale někdejšímu hráči Liberce či Slavie dává novou šanci. "Pokud by Bílek zůstal u reprezentace, já tady asi nejsem.  Ale pozvánka od trenéra Vrby mě potěšila a jsem za ní rád," dodává Pudil.

VIDEO: Daniel Pudil také o tom, proč nenastupoval pod trenérem Michalem Bílkem

Pudil: Kdyby tu byl Bílek, já tady nejsem
Video se připravuje ...

Rosický chtěl proti Finsku hrát, byl nešťastný, mrzelo kouče Vrbu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud