Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Oblačno 22°C

In-line hokejisté Švédska demolovali Pardubice: Zničili 12 aut!

Autor: ps

Chovali se jako zvířata! Skupinka sedmi švédských in-line hokejistů si během středeční noci v Pardubicích »zpestřila« návrat do hotelu během probíhajícího mistrovství světa chováním, ze kterého se chce zvracet. Na ulicích zdemolovali 12 zaparkovaných aut a způsobili škodu za více než 340 tisíc korun.

Partička sedmi hokejistů se vracela z centra. Tři z nich jako by dostali záchvat a ničili všechno, co jim stálo v cestě. Běhali po autech, kopali do zrcátek.

„Z noci na středu evidujeme případ poškození cizí věci a výtržnictví, kterým se zabývají pardubičtí kriminalisté. Podezřelými se stali mladí muži cizí národnosti ve věku 20–30 let. Šlo o sedmičlennou skupinku, z níž tři mladíci při zpáteční cestě městem měli poškodit celkem 12 zaparkovaných automobilů,“ řekla pro novinky.cz mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Takhle dopadly vozy, které si vzali Švédi do parády.
Takhle dopadly vozy, které si vzali Švédi do parády.

Svědci, kteří výtržníky viděli a upozornili na ně, tvrdí, že šlo o Švédy. „Po jejich běsnění zůstala nejen poškozená zrcátka a stěrače, ale některá vozidla měla dokonce prošlápnuté střechy i kapoty. Škoda byla vyčíslena na částku vyšší než 340 000 korun,“ dodala policejní mluvčí.

Když druhý den došlo na nejhorší, museli hokejisté s pravdou ven. Ke všemu se přiznali a jsou ochotni škodu zaplatit. „Prošli zkráceným řízením. Odnesli si sdělení podezření ze spáchání přečinu výtržnictví a poškození cizí věci, za což jim hrozí až dvouleté vězení,“ informovala o následcích stupidní události Maturová.