6. června 2014 • 04:30

České trio zůstává v Devils. Jágr a spol. ročně vydělají 300 milionů!

Autor: iSport.cz, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ultraveterán, klubová legenda a nejlepší český obránce současnosti. Trio ve složení Jaromír Jágr, Patrik Eliáš a Marek Židlický bude i v dalším roce hájit barvy New Jersey Devils. Čerstvě potvrdil svou účast v další sezoně tento týden také zkušený bek Židlický a zařadil se mezi nejlépe placené beky klubu. A jak to s trojicí vypadá celkem? Včetně možných bonusů si mohou příští rok dohromady přijít hned na 15 milionů dolarů.



Bude to opět kompletní česká trojice, na kterou bude spoléhat tým New Jersey. Stejně jako v minulé sezoně. Útočník Patrik Eliáš uzavřel s klubem tříletou smlouvu už před rokem, takže bylo jasné, že bude pokračovat.

Ďábly do play off budou táhnout i Jaromír Jágr a Marek Židlický. Legenda s číslem 68 se na roční smlouvě (i s bonusy si může přijít na 5,5 milionu dolarů) dohodla těsně před světovým šampionátem v Bělorusku, v úterý klub vyhlásil do světa, že si pojistil služby i nejlepšího českého obránce v NHL.

„Měl mimořádnou sezonu. A to je možná ještě jemně řečeno,“ uvedl Lou Lamoriello, šéf klubu, pro novináře z New Jersey. Židlický má v kapse kontrakt na tři miliony dolarů, ale další milion si vydělá v případě, že odehraje v nadcházejícím ročníku minimálně 25 zápasů.

„Bylo pro nás prioritou, abychom ho udrželi,“ přiznal generální manažer. Ten se většinou do podpisování hráčů nehrne a vyčkává, než se dotyčný hokejista stane v červenci volným hráčem. Teprve poté lanaření zintenzivní. U Jágra i Židlického udělal výjimku, což jenom vypovídá o tom, že jsou oba veteráni pro klub mimořádně důležití.

„Má velký přínos nejen v kabině, ale i na ledě. Diriguje přesilovky. Máme spoustu mladých obránců, kteří vedle něj mohou pomalu růst,“ dodal charismatický klubový boss, jenž Devils vládne už od roku 1987.

Patrik Eliáš Patrik EliášFoto spo
Jaromír Jágr Jaromír JágrFoto spo
Marek Židlický Marek ŽidlickýFoto spo

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud