5. června 2014 • 21:16

Inline hokejisté vypadli ve čtvrtfinále MS po nájezdech s Kanadou

Autor: ČTK
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští inline hokejisté skončili na mistrovství světa IIHF v Pardubicích ve čtvrtfinále. Domácí tým dnes nedokázal dotáhnout slibně rozehraný duel proti Kanadě, které podlehl 5:6 po samostatných nájezdech. Přes Kanadu nepostoupili Češi do semifinále na druhém šampionátu po sobě.



Svěřencům trenéra Petra Hemského nestačilo ve čtvrtfinále ani vedení 3:1 a 4:2. V druhé čtvrtině navíc cítili křivdu kvůli rozhodnutí sudích, kteří neuznali podle všeho regulérní gól Šima. Puk podle arbitrů nepřešel brankovou čáru. "Nechápu, proč na turnaji nejsou videorozhodčí. V takhle důležitých utkáních to může být rozhodující," řekl asistent českého trenéra Jan Procházka.

Kanaďanům se podařilo třemi brankami za sebou otočit skóre na 5:4, nicméně Češi se oklepali a Šebek svým druhým gólem večera poslal zápas do prodloužení. V něm branka nepadla a muselo se rozhodnout v samostatných nájezdech. Jediným úspěšným českým exekutorem byl hráč zápasu Šebek, na straně Kanady překonali zkušeného Salfického Woods a Terry.

Články odjinud


Články odjinud