Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Tenisová legenda Kodeš měsíc po transplantaci srdce: Jsem doma a fandím Kvitové!

Autor: as

Nekonečné dny v nemocnici už jsou minulostí. Legendární tenista Jan Kodeš (68) je doma! Zotavuje se po transplantaci srdce a Blesku exkluzivně poodhalil svůj nynější program.

Poslední zářijový den podstoupil v pražském IKEMu úspěšnou transplantaci, prvního listopadu se balil. „Ano, od soboty jsem opět doma. Po rovném měsíci,“ přiznal včera Blesku a poděkoval za zájem. „Dali jste mi u vás v novinách dost prostoru, za což vám děkuji. Jak se cítím? Docela dobře, ale jsem stále pod dozorem,“ řekl.

Tenisová legenda Jan Kodeš přichází na premiéru filmu Věra 68 o Věře Čáslavské
Tenisová legenda Jan Kodeš přichází na premiéru filmu Věra 68 o Věře Čáslavské

Návštěvy z pochopitelných důvodů stále odmítá, musí se vyhýbat frekventovaným místům, aby nechytil nějaký bacil. „Mám sníženou imunitu, takže nejlepší pro mě jsou procházky do parku či do lesa. Doma jezdím na rotopedu a dělám i některá povolená cvičení,“ prozradil.

Mrzí ho, že nebude moci přímo podpořit Kvitovou a spol. při víkendovém finále Fed Cupu s Německem. „Kdepak, do O2 areny se na rady lékařů nechystám, bylo by to zbytečné riziko. V mém stavu není vhodné se pohybovat někde v davu. Zůstanu doma a budu fandit u televize,“ slíbil tenistkám, že jim bude mačkat palce, a povzbudivě dodal: „Ale od ledna už by to mělo být jiné!“