Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Navrátilec z Frankfurtu Kadlec bude mít ve Spartě největší gáži: Půl milionu měsíčně!

Autor: nem

Sparťanské áčko včera netrénovalo. Makal jen Václav Kadlec (22), tedy aspoň na tiskovce konané kvůli jeho comebacku na Letnou. Bude se muset sakra tužit, aby si tam zasloužil královskou apanáž.

»Orel« z Frankfuru, jak se přezdívá fotbalistům hesenského týmu, na podzim téměř nezatnul dráp do německých statistik. Odehrál jen 160 minut v pěti zápasech a dal dva góly, a přesto bude brát mezi rudými největší základní gáži.

Kolik to dělá?  „Vždyť víte, že vám to nepovím, ale ať  řeknete jakoukoli částku, bude to málo,“ vtipkoval Kadlecův manažer Pavel Paska. Sdílnější byl obvykle dobře informovaný zdroj Blesku blízký vedení Sparty. „Majitel Křetínský si Vaška moc přál, a tak mu dal raketu půl milionu měsíčně bez bonusů,“ pověděl náš muž. 

Co na to člen letenského  představenstva Jakub Otava. Jak je v Česku zvykem, držel s Paskou tajemnou basu a částku klasicky nepotvrzoval ani nevyvracel: „Větší část Václavova platu tvoří motiovační složka, ale finanční podrobnosti jeho hostování nebudeme zveřejňovat.“

Zkrátka Křetínský si vzpomněl, že před rokem a půl dnes zabržděný snajpr Václav válel a věří, že formu doma zase chytí a vystřílí mu titul. Za čtyři měsíce (Kadlecova mise skončí 30. června) vytáhne z pokladny suma sumárum 2 miliony. A bude na to sám.

Bývá totiž zvykem, že klub, který pošle svého plejera někam hostovat, ho částečně honoruje (kupříkladu Plzeň má v Mladé Boleslavi duo Ďuriš – Wágner a hradí část jejich výplat) to však není Kadlecův případ. „Frankfurt se na Vaškově platu ve Spartě nijak nepodílí,“ zavrtěl hlavou Paska. Čili je na Vaškovi, jestli se Spartě vyplatí…

Top 5 platů na Letné (měsíčně v Kč)

1. Václav Kadlec 500 000
2. Herolind Shala 400 000
3. Marek Matějovský 300 000
4. Bořek Dočkal 280 000
5. David Lafata 250 000

Václav Kadlec spolu s členem představenstva Sparty Jakubem Otavou (vlevo) a manažerem Pavlem Paskou
Václav Kadlec spolu s členem představenstva Sparty Jakubem Otavou (vlevo) a manažerem Pavlem Paskou