Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Tajnosti kolem podivné havárie pilota F1 Alonsa: Byl zasažen elektrikou?

Autor: as

Dostal ránu elektrickým proudem? A kvůli tomu pak napálil do zdi? Kolem podivné tréninkové bouračky španělského pilota formule 1 Fernanda Alonsa (33) jsou velké tajnosti...

Svědci mluví jasně. „Jel přede mnou, poměrně pomalu, a pak najednou bouchl do zdi. Nevypadalo to jako nehoda,“ líčil Sebastian Vettel. Podle jednoho z fotografů byl španělský pilot McLarenu před havárií v kokpitu podivně ohnutý, jako by ztratil vědomí!

Po světě bují spekulace, co se na okruhu Catalunya v neděli stalo. A vzpomínají se nedávné problémy dodavatele motorů Hondy s elektronickým systémem obnovení energie. Alonso prý ztratil vědomí, protože dostal ránu elektrickým proudem nebo vdechoval toxické výpary baterií!

Alonsův manažer včera potvrdil, že byl jezdec po nehodě hodně otřesený, popřel ale, že by ztratil vědomí už před nárazem. „Na zeď ho mohl poslat silný nárazový vítr,“ prohlásil Luis Garcia Abad.

I McLaren událost bagatelizuje. „Fernandova nehoda prostě byla jednou z těch věcí, které se při testování stávají,“ řekl týmový boss Eric Boullier. Dvojnásobný mistr světa zůstává s otřesem mozku na klinice v Barceloně a čeká ho další série vyšetření.