Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Jágrovy zbraně před večerním čtvrtfinále: Na Finy jde s křížem a modrým okem

Autor: ps

Nervozita, soustředění, upřený pohled, občas úsměv. Jaromír Jágr (43) je před čtvrtfinálovým zápasem s Finskem (20:15) naprosto vtažený do hokejové horečky. Aby ji zvládl, připoutal si kříž k ruce, kde ho hlídá i modré oko. Dovedou ho tyto talismany k vytouženému postupu do bojů o medaile?

Národní mužstvo se chystá na zápas roku! Vysněný postup do semifinále bude úspěch, prohra nad Finy obrovské zklamání. Tu si ale domácí fanoušci ani ve snu nepřipouští, což se odráží na českých hokejistech. I na Jágrovi je patrné, jak moc pro něho dnešní den znamená. Soustředí se, je zamračený, svůj lišácký úsměv ukáže jen sporadicky.

Den mu začal už kolem osmé hodiny, v 8:45 se s týmem sešel na snídani. Pravděpodobně vynechal videomítink zaměřený na oslabení, ale v 11:00 už v plné výzbroji kroužil na rozbruslení v O2 areně. Napětí v Jaromírově výrazu se nedalo po cestě z tréninku přehlédnout. I když se fotil s natěšenou fanynkou, úsměv na tváři nevyloudil.

Program reprezentace obsahoval ještě jeden videomítink těsně před obědem, pak měli hráči na dvě hodinky volno. Jaromír se jistě věnoval jeho oblíbené činnosti – odpočinku.

16:45 je čas, kdy si to čeští hrdinové opět namířili k nejsledovanější české budově současnosti – hokejovému stánku v Libni. S Jágrem jistě bude jeho kříž na ruce včetně modrého oka. Doufejme, že jeho i český tým nasměrují tam, kam všichni doufáme. Chceme postup do semifinále!

Dnešní program reprezentace:

8:45 snídaně
9:25 video oslabení
9:45 odjezd
11:00 rozbruslení
12:30 odjezd
13:15 video všichni
13:30 oběd
15:30 svačina
15:45 procházka
16:45 odjezd do haly
20:15 zápas

Jágr je před duelem s Finy soustředěný.
Jágr je před duelem s Finy soustředěný.