Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chybělo jen 300 metrů… Slovenský triatlonista (†41) zemřel těsně před cílem

Autor: pan

Cíl už byl na dohled, přesto do něj už nikdy nedoběhne. Jen 300 metrů chybělo slovenskému závodníkovi Radovanu Okruckému (†41) k tomu, aby proťal cílovou pásku sobotního triatlonového závodu v Budapešti. Závěrečný potlesk fanoušků si však už nevychutnal. Podle informací serveru cas.sk těsně před cílem zkolaboval a zakrátko na to i přes okamžitou pomoc lékařů zemřel.

Bylo mu 41 let a byl ve vynikající fyzické kondici. O to více všechny fanoušky smrt Radovana Okruckého zasáhla.

Slovenský závodník se zúčastnil sobotního závodu Ironmana s označením 70,3, který v sobě zahrnuje 1,9 kilometrů plavání, 90 kilometrů na kole a 21,1 kilometrů běhu, tedy polovičních distancí, než musejí sportovci absolvovat při kompletním závodě "železných mužů".

Právě závěrečná disciplína fyzicky vyčerpávajícího závodu a její poslední metry se však staly slovenskému hrdinovi osudnými. Jeho nejbližší a přátelé obrovskou tragédii nechápou.

"Radko si vůbec nestěžoval, před závody byl úplně v pohodě. Zvládl prakticky celý triatlon, ale v poslední disciplíně zkolaboval. Vůbec si to neumím vysvětlit," těžko hledala slova Okruckého jeho známá Martina, která se na závody přišla podívat.

A ve svém smutném vyprávění pokračuje. "Po třetím ze čtyř okruhu jsem ho viděla. Šibalsky se na mě usmál a já jsem se z fanouškovské zóny přesunula do cíle, kde jsem čekala na závodníky. Radko ale nedoběhnul," říká se slzami v očích Martina.

Kolaps Okruckého vidělo několik fanoušků, kteří byli i u bleskového zásahu záchranářů. Ti okamžitě zahájili oživovací pokusy, ani to však jednačtyřicetiletému závodníkovi nepomohlo. Celou tragédii staví do ještě horšího světla fakt, že po Radovanu Okruckém zůstala malá dcerka.