Květoslav Šimek
11. července 2016 • 10:55

Na motorce vylétl z trati! Přírodní okruh se stal talentovanému mladíkovi (†22) osudným

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Teprve dvaadvacetiletý mladík Olin Hanák nepřežil smrtelnou havárii na přírodním okruhu Františka Bartoše v Ostravě-Radvanicích. Hanák po výjezdu ze zatáčky nezvládl Hondu 600, vylétl v lesním úseku z trati a doktoři už jej nezachránili. Podobně děsivou nehodu měl Hanák už před dvěma lety na Těrlickém okruhu. Tehdy zázrakem přežil, lékaři jej z kritického stavu dostali.



„Z dosud zjištěných informací vyplývá, že 22letý řidič motocyklu zn. Honda zřejmě nezvládl řízení motocyklu, nepřizpůsobil rychlost jízdy a po projetí levotočivé zatáčky měl uvést motocykl do smyku, načež došlo k jeho pádu a vyjetí mimo komunikaci do příkopu a ochranných sítí a drobných keřů," informovala Gabriela Holčáková, tisková policejní mluvčí.

V průběhu posledních dvou let je to druhá smrtelná nehoda na okruhu Františka Bartoše. Před dvěma lety nepřežil hromadnou havárii sedmadvacetiletý rakouský závodník Peter Benderle. Další čtyři jezdci – Zdeněk Sedlák, Martin Sedlák, Marek Zima a Roman Skoupý tehdy vyvázli z hromadného karambolu hned v prvním kole kategorie do 600 ccm se zraněním.

Mladý motocyklista Olin Hanák (†22) o víkendu podlehl smrtelné havárii na přírodním okruhu Františka Bartoše v Ostravě-Radvanicích
Mladý motocyklista Olin Hanák (†22) o víkendu podlehl smrtelné havárii na přírodním okruhu Františka Bartoše v Ostravě-Radvanicích

Olin Hanák jel v Ostravě-Radvanicích ve stejné kategorii. Na přírodních okruzích patřil k nejmladším, nicméně zkušeností měl dost. Na motorce závodil od dvanácti, první závod na přírodním okruhu absolvoval už ve čtrnácti letech na svém "domácím" Kyjovském okruhu v roce 2008. Vyhrával závody doma i v Německu.

V kategorii Supersport 600 začal Olin Hanák závodit před pěti lety, objížděl mezinárodní akce. Staroval například v německém Frohburgu, severoirském Cookstownu nebo na známé Ulster Grand Prix. Neodradila jej ani děsivá havárie z roku 2014.

Na Těrlickém okruhu tehdy Hanák vylétl z trati, lékaři mu mnoho šancí nedávali. Měl zdevastované plíce, zlomené hrudní obratle, poraněnou hlavu. Z těžkých zranění se dostal a k závodům se vrátil. Nedělní havárie už byla fatální.

"Byl jsem u obou jeho velkých havárií a měl jsem radost, že se z té první dostal bez následků a vrátil se k závodění," psal jeden z diváků v diskuzi na webu motorkari.cz. "Byl to nesporný talent. Ale dneska se holt jeho anděl strážný unavil. Když jsem v jednu chvíli slyšel z místa havárie potlesk, věřil jsem, že to nakonec dobře dopadlo... Ale bohužel."

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud