Pavel Bárta
31. července 2016 • 04:40

Jágr, Gudas a Polák patří mezi NEJ svalovce NHL. Soupeři, třeste se!

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
  • Radko Gudas, Roman Polák a Jaromír Jágr patří mezi největší svalovce v NHLRadko Gudas, Roman Polák a Jaromír Jágr patří mezi největší svalovce v NHLFOTO: Dominik Bakeš (Sport), Profimedia.cz, Dereck Hard

    Co spojuje hokejisty Jaromíra Jágra s Radkem Gudasem? A co mají společného Roman Polák a Brent Burns kromě toho, že jsou obránci? Jsou to hráči, kteří v posilovně tráví víc času než jiní v obývacím pokoji. Podle magazínu The Hockey News jsou v NHL nejvíc namakanými siláky a největšími svalovci svých týmů. Pro letní období je to příznačné téma, taky se blíží Světový pohár. A zrovna z hlediska síly na tom Češi nebudou špatně. Jágr u toho nebude, ale Gudas s Polákem nastoupí. A to ještě obra Andreje Šustra v Tampě těsně přetlačil Braydon Coburn. Soupeři, třeste se!

  • Radko Gudas (obránce - Philadelphia)

    Radko Gudas přes léto brutálně dře v posilovněFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Tank, který drtí vše

    Nic pro slabé povahy. Na ledě neuhne, souboje naopak přímo vyhledává. Je neústupný, připomíná nezastavitelný tank. Drtí vše, rány rozdává i přijímá. Někdy to vypadá, že jde za hranu zákona, ale to mu dokázali jen jednou. A jemu samotnému je putna, co si kdo myslí. Tým soupeře se musí bát, jeho hráče hokej musí bolet.

    Příprava zahrnuje brutální dávky v posilovně, skoky a dřepy se zátěží přes ramena. Za tímto účelem navštěvoval mimo jiné i zařízení s příznačným názvem Tyran. Taky jezdí na kole, sílu nohou nabírá rovněž při sprintech na zařízení zvaném skatemill, což je bruslařský trenažér.

    Roman Polák v bitce s Shanem Doanem z Arizony
    Roman Polák v bitce s Shanem Doanem z Arizony

  • Roman Polák (obránce - Toronto)

    Roman Polák v bitce s Shanem Doanem z ArizonyFoto Profimedia.cz

    140 kilo v benči

    Netrénuje s hráči amerického fotbalu jako Jack Johnson nebo s bijci MMA jako Kyle Clifford. Neprovozuje džiu-džitsu jako Brent Burns, ani neběhá v poušti do kopce jako Darnell Nurse, který ho ještě jako hráče pronajatého do San Jose napadl u střídačky, když se nemohl bránit. Jinak by z beka Edmontonu asi moc nezbylo.

    Jako střelec se ostravský rodák asi už nikdy nezlepší, nebude sázet hromady gólů. Zato nabral až nelidskou sílu. Je zcela nekompromisní u mantinelů, stejně jako před vlastní brankou a pokud si to situace žádá, srovná soupeře i bez rukavic. Když jednou při testech zvedl na benči 315 liber (přes 140 kilogramů), požádali ho, aby přestal. To bohatě stačilo.

  • Jaromír Jágr (útočník - Florida)

    Jaromír Jágr při speciálním tréninkuFoto Dereck Hard

    Silák na koloběžce

    Jednou ho uvedou do Hockey Hall of Fame a už teď patří do Síně slávy borců, kteří se nejvíc nadřou při tréninku na ledě a v posilovně. A to ve dne, v noci, kteroukoli hodinu, ale asi nejraději večer. Používá olověnou vestu a závaží, napínací gumu, zatíženou hokejku, v ruce mačká speciální baseballový míč. K tomu tisíce dřepů a kliků. S rychlostí na tom už není jako dřív, ovšem pořád má sílu King Konga.

    Příprava se mu přitom nikdy neokouká, pořád vymýšlí nové věci a triky, jiné odbourává, protože mu třeba přestaly vyhovovat. Letos se vytasil s koloběžkou. Na rozdíl od mnohých jiných siláků nikdy moc neboxoval, tedy nutně nemusel. Ale co není, může ještě být.

  • Největší svalovci v ostatních týmech

    Josh Manson (Anaheim)

    Shane Doan (Arizona)

    Zdeno Chára (Boston)

    Marcus Foligno (Buffalo)

    Mark Giordano (Calgary)

    Jordan Staal (Carolina)

    Niklas Hjalmarsson (Chicago)

    Jarome Iginla (Colorado)

    Jack Johnson (Columbus)

    Jamie Benn (Dallas)

    Luke Glendening (Detroit)

    Darnell Nurse (Edmonton)

    Kyle Clifford (Los Angeles)

    Charlie Coyle (Minnesota)

    Brendan Gallagher (Montreal)

    Mike Fisher (Nashville)

    Bobby Farnham (New Jersey)

    Nikolaj Kuljomin (NY Islanders)

    Chris Kreider (NY Rangers)

    Chris Neil (Ottawa)

    Kris Letang (Pittsburgh)

    Brent Burns (San Jose)

    Ryan Reaves (St. Louis)

    Braydon Coburn (Tampa Bay)

    Daniel a Henrik Sedinovi (Vancouver)

    John Carlson (Washington)

    Dustin Byfuglien (Winnipeg)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud