Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Vysílání olympiády v Riu v kostce: Konkurují si 4 televize i internet!

Autor: zal

Do zahájení olympiády sice ještě zbývají dva dny, ale už dnes večer si můžete poprvé naladit vysílání z Ria. Televizní maraton začíná fotbalovým utkáním žen Brazílie – Čína (21:00, ČT Sport).

Že by se český sportovní fanoušek musel obávat, že mu uteče něco podstatného z dění na Hrách v Riu de Janeiro, to ne. Pokud to tedy zrovna kvůli pětihodinovému časovému posunu neprospí. Už dnes se rozeběhne vysílání, které postupně obsadí čtyři televizní programy: Veřejnoprávní ČT Sport a ČT 2 a placené Nova Sport 1 a Nova Sport 2.

Rozjetá »česká«

Na programech České televize čeká tradiční bohatý servis. Studio přímo v Riu pod taktovkou Roberta Záruby a Jaromíra Bosáka, komentátory na sportovištích a spolu s nimi i pět expertů, aktuální rozhovory se sportovci. „To představuje přes sedm set hodin sportovního programu. Takový rozsah je i ve světovém měřítku unikátem,“ tvrdí generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Tradiční Nova

Stanice Novy, která vlastní sublicenci pro placené kanály, něčemu takovému samozřejmě nemohou úplně konkurovat. Do Brazílie poslaly malý štáb, komentovat se bude z pražského studia. „Budeme vysílat především sporty, které mají na Nova Sport tradici, a věnujeme se jim dlouhodobě,“ vysvětluje vedoucí sportovních programů Novy Dušan Mendel.

Vše na webu

Komu by nestačily ani čtyři televizní kanály, které se však někdy budou obsahově překrývat, má k dispozici ještě internet. Česká televize totiž vlastní i digitální práva, a tak bude vysílat i přenosy ze sportů, které zrovna nepoběží na obrazovce.

Vše o LOH Rio de Janeiro 2016 čtěte ZDE >>

5 olympijských kanálů

ČT Sport

Hlavní kanál České televize. Poběží zde medailové disciplíny, přenosy ze studií v Riu i na Lipně, rozhovory Jaromíra Bosáka.

ČT 2

»Dvojka« je určená pro míčové sporty. Fotbal, tenis, volejbal, atd. Poběží na ní ale i neolympijské přenosy z fotbalové ligy či pohárů.

www.ceskatelevize.cz

K dispozici bude až 10 přenosů z různých sportovišť, a to i z těch, která nebudou středem pozornosti klasických televizních programů.

Nova Sport 1

Nova se chce soustředit hlavně na své tradiční sporty: Tenis, basketbal, házenou, fotbal, ragby a golf. Odvysílá (stejně jako ČT) i oba ceremoniály.

Nova Sport 2

Platí to samé jako u prvního programu. Na rozdíl od ČT však vysílání z Ria nepoběží nonstop 24 hodin a v programu najdete i obvyklé neolympijské pořady.