Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Blouznění a kolaps po srandamači s Koukalem! Squashpoker míří na olympiádu

Autor: ps

Známé tváře, vyprsená hosteska, pár sázek na individuality v nové disciplíně squashpokeru. Tak začal už čtvrtý ročník netradičního sportovního zápolení, který odstartoval minulý týden v Praze a skončil čtyřicetistupňovými horečkami a blouzněním v posteli. Tedy alespoň v mém případě. Sedm zápasů squashe a několikahodinové přemýšlení za pokerovým stolem si vybralo svoji daň.

Akce s oficiálním názvem Maxi-Tip mistrovství ČR ve squashpokeru přilákalo do haly na Cibulce dvacet nadšenců. Squashová část měla jasného favorita, sedmnáctinásobného mistra republiky Jana Koukala, jemuž zdatně sekundoval jeho kouč Antonín Felfel nebo tenista Lukáš Dlouhý.

Na druhé straně listu se bez squashových ambicí ukázali pokeroví specialisté – jeden z nejznámějších tuzemských hráčů Vítek Pešta, vítěz České pokerové tour David Fábry nebo pár dalších specialistů, kteří zasáhli třeba do prestižní European Poker Tour.

Náročný den začal nemilosrdným losem, který určil mě, redaktora Blesku, do »skupiny smrti« s Koukalem. „Tenhle sport bude do dvou let na olympiádě,“ hecoval hlavní organizátor. Což o to, parametry na boje pod pěti kruhy by squashpoker měl, ale…

Hned první zápas s Koukalem mi vzal tolik sil, jako celý týden v redakci ne (a to se ťukáním do počítače rozhodně nenudím). Konečné lichotivé skóre 15:8 rozhodně neukázalo na moji schopnost hrát squash, ale na to, jak mě Honza šetřil. Kdyby nebyl tak hodný, dopadl bych jako jeden kolega, kterého si ve vzájemném zápase vodil tak, že dotyčný opouštěl kurt po čtyřech, byl rudý jako by snědl deset nejpálivějších papriček světa a někde na parketách nechal dýchací ústrojí. Za barem se složil. A to uhrál jen 2 míčky, které nechtěl Koukal dobíhat.

Každý jednotlivec si pinkáním do skleněných stěn uhrál určitý počet žetonů, s nimiž později bojoval o slušnou sumu 28 800 korun. Jako chipleader před pokerovou částí samozřejmě figuroval Koukal, neztratil ani set.

Poker dostal prostor v pražském kasinu WIN! Los mě opět nešetřil, protože jsem měl u stolu asi to nejlepší, co v místnosti sedělo. Zničený sedmi squashovými zápasy už jsem nevěděl, co popíjet. Do těla jsem za den dostal tak 5 litrů vody, nějaké energetické nápoje, zkoušel jsem i pivo. Nic mě ale nepostavilo na nohy. ¨

Parádní zkušenost s TOP českými hráči netrvala nějak dlouho, nakonec mě vyškolil kdo jiný než Pešta. Později mě těšilo, že jsem všechny žetony prohrál s celkovým vítězem.

Co už mi dělalo menší radost, byl druhý den, kdy jsem se nemohl hnout. O tom dalším ani nemluvím, protože jsem dostal 40stupňové horečky a nejteplejší víkend v roce jsem protřásl zimou v posteli. Aspoň bylo vidět, že jsem do celého dne dal maximum…