8. září 2016 • 21:54

Squashista Koukal na ME dohrál. Vyřadil ho manžel české hráčky

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byly to pikantní zápasy. Jana Koukala ve čtvrtfinále mistrovství Evropy ve squashi v Praze vyřadil Lucas Serme, manžel Češky Anny Sermeové, dříve Klimundové. Ta zase prohrála se svojí švagrovou Camille Sermeovou. Takový rodinný piknik, který ale skončil špatně pro české hráče. Ti už v Praze všichni dohráli. Do pátečního semifinále se probojoval hlavní favorit z Francie – Grégory Gaultier, Koukalův švagr.



„Splnil jsem si cíl, chtěl jsem do čtvrtfinále. Nic navíc jsem ale nepřidal, takže mám smíšené pocity,“ prohlásil Jan Koukal, který s Lucasem Sermem prohrával 0:2 na sety a byl dva míče od prohry.

Čtvrtfinálové utkání ale český hráč dokázal zdramatizovat, když stav vyrovnal. „Koukal výtečně obměňoval příjem servisu a dostával mě pod tlak. Znám ho dlouho a vím, že je to zkušený hráč. Věděl jsem, že to bude těžký zápas, protože jsem už předtím sledoval jeho zápasy,“ prohlásil Francouz Serme, který pátý set vyhrál 11:4 a celkově 3:2 na sety.

„Lucas změnil taktiku a já jsem na to nedokázal zareagovat. Síly mi rozhodně nescházely,“ dodal Koukal, který tak nezopakuje finálovou účast z roku 2005, kdy se konalo mistrovství Evropy také v Praze. 

První soutěžní zápas spolu odehrály proti sobě Anna Sermeová se švagrovou Francouzkou Camille Sermeovou. První nasazená squashistka turnaje nedala české hráčce šanci. „Bylo to pro mě opravdu zvláštní, protože každý den společně trénujeme,“ přiznala Camille Sermeová, která se v semifinále utká s Němkou Sinou Wallovou.

Těžkého soupeře měl Martin Švec, který vyzval třetího nasazeného Španěla Borju Golána. Domácí naděje prohrála 0:3 na sety. „Super zapas, skvělá zkušenost. Bylo to hodně těžké, každý míček jsem musel nalepit ke stěně, nebo musel mít perfektní délku. Jakmile jsem zahrál jeden úder nepřesně, tak jsem byl okamžitě pod velkým tlakem,“ prohlásil Švec.

Dál se nedostala ani Zuzana Kubáňová, která prohrála ve druhém kole s Belgičankou Tinne Gillisovou. „Je potřeba odehrát co nejvíce podobných zápasů s takto dobrými hráčkami, abych si zvykla na tohle tempo a přesnost,“ tvrdí Kubáňová, mistryně světa v racketlonu.

Páteční program v pražském hotelu Step začíná od 16:00 soubojem Sermeové s Belgičankou Wallovou. Hned poté následuje belgický duel mezi sestrami Nele a Tinne Gilisovými.

Po nich nastoupí muži – prvního nasazeného Grégory Gaultiera vyzve krajan Serme. Překvapením je vyřazení Francouze Mathieu Castagneta, který v pěti setech nestačil na Němce Raphaela Kandru. Druhý nasazený hráč měl po zápase potíže s nohou, kulhal. Podle trenéra šlo o problémy s kolenem nebo kotníkem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud