Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Luhový před derby: Kadlec nemá na velký fotbal, Van Kessel přinese Slavii porážku

Autor: spo

Václav Kadlec, na druhé straně Gino van Kessel. V pořadí 286. derby mezi Spartou a Slavií v neděli nabídne i souboj dvou nejdražších hráčů české ePojisteni.cz ligy. Nejlepší střelec minulé sezony slovenské ligy se zatím ve Slavii hledá, Václav Kadlec zase za těžké peníze svolil k návratu z ciziny, kde se přes velký potenciál neprosadil do velkého týmu. Obě posily pražských "S" pak podrobil tvrdé kritice na stránkách tipsport.cz bývalý fotbalový reprezentant Milan Luhový.

Kadlec se do Sparty vrátil podruhé, nyní za 70 milionů jako suverénně nejdražší posila české fotbalové ligy. Talentovanému mladíkovi se věštila velká budoucnost, jenže v Německu se nechytl a před dánskou ligou v Midtjyllandu raději upřednostnil návrat na Letnou.

"Václav Kadlec byl bezpochyby velký talent. Realita je taková, že ten chlapec na velký fotbal nemá. Zahraje občas nějaký dobrý zápas, ale dlouhodobě není schopen podávat kvalitní výkony," napsal Milan Luhový.

"V zahraničí je to pravděpodobně jeho neschopností aklimatizace a dosažením prvního lepšího kontraktu, který ho vedl k uspokojení. Nevidím tam snahu porvat se s prostředím a chtít dosáhnout velkých věcí. Kadlec je typ člověka, který imituje snahu a vůli pouze, když to je nutné, jako v případě přestupu do Sparty," dodal Luhový.

Ve slávistickém táboře je pak nejvíc diskutovaný Gino van Kessel, 35 milionová letní posila, jehož výkony zatím nejsou vůbec dobré. A ani jeho Luhový nešetří. "Mluvit s hráčem, který si myslí, že nemusí pracovat, je absurdita. Nezažil jsem, aby mě někdo přemlouval, že v zápase musím makat. Ve Španělsku se muselo makat během týdne na trénincích a bylo jedno, že v předešlém zápase někdo podal skvělý výkon," obul se Luhový do reprezentanta Curacaa.

"Chodit po hřišti a s prstem v nose čekat na spoluhráče a lidi kolem, aby mě poprosili, že je potřeba běhat? Neexistující situace. Po ztrátě míče diváci neodpouštěli absenci snahy o znovuzískání balonu. Český absurdistán ale dovoluje chlapci z Curacaa flákačský přístup, který škodí samotnému týmu," uzavřel někdejší hráč Dukly a tehdejší československé fotbalové reprezentace.

RENTGEN: V čem je problém slávistické posily Van Kessela
Video se připravuje ...

Rosický bude muset vyvinout větší úsilí

Letná se ale těší především na Tomáše Rosického , který by mohl do derby naskočit po dlouhých šestnácti letech, v nichž válel v cizině. "Pro mě je Tomáš jeden z mála fotbalistů, který umí hrát skutečně fotbal. Přehled, hra na jeden dotek, rychlé vyvedení míče, rychlá přihrávka. To jsou přednosti, které mu může mnoho fotbalistů pouze závidět. Avšak k tomu, aby to vše mohl uplatnit na hřišti, je potřeba být na 100 % fit," upozornil Luhový.

Ve Spartě, kam se vrátil po působení v Arsenalu, ho čeká náročná práce. "Má spoluhráče, kteří zaostávají hodně za těmi londýnskými. To znamená, že úsilí, které bude muset vyvinout na dosažení skvělého výkonu, bude o mnoho větší," dodal Luhový.

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Nejhezčí trefy z posledních derby? Dvakrát Lafata, ale vede Škodova paráda
Video se připravuje ...

Emoce při derby. Podívejte se, jak to vře na hřišti i na tribunách
Video se připravuje ...