Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Mrazivý telefonát před záhadnou smrtí. O co prosil Svatoš (†34) gólmana Budaje?

Autor: pv

Pojilo je velké kamarádství. Vždyť brankář Peter Budaj (34) byl stejně starému bývalému spoluhráči z Colorada Markovi Svatošovi (†34) i na svatbě. Oba slovenští hokejisté byli často v kontaktu, přestože útočník už před dvěma roky ukončil kariéru. Budaj prozradil, že si volal se Svatošem pouhé čtyři dny před smrtí a zesnulý přítel ho stihl ještě o něco poprosit.

Současný gólman Los Angeles si stále nedokáže vysvětlit náhlou smrt blízkého kamaráda Svatoše . „Napsala mi to jeho žena Diana. Byl to pro mě obrovský šok, protože jsme spolu s Markem byli často v kontaktu. Naposledy jsem s ním mluvil čtyři dny před tím, než umřel,“ povzdechl si Budaj v rozhovoru pro server Šport24.

Dokonce prozradil, o čem spolu hovořili. „Bavili jsme se o normálních věcech jako rodině. Ptal se mě, jak se mi daří. Normální věci mezi kamarády. Nic nenaznačovalo tomu, co se stane,“ řekl zkroušený brankář.

Dokonce i téma rozhovoru naznačuje variantu, že o sebevraždu nešlo. Svatoš měl totiž velké plány do budoucna. „Říkal mi, že se má fajn s celou rodinou, a jestli mu můžu poslat tréninkové plány. Chtěl se začít individuálně připravovat a dokonce se vrátit k hokeji. Mile mě to překvapilo,“ překvapil Budaj, který by chtěl vědět, proč jeho kamarád zemřel.

Ani po pitvě však není jasná příčina úmrtí hokejisty, jenž v NHL odehrál 344 zápasů a dal rovných 100 branek. Vyšetřování záhadné smrti stále pokračuje.

Slovenský hokejista Svatoš byl pro soupeře obávaným střelcem.
Slovenský hokejista Svatoš byl pro soupeře obávaným střelcem.