Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Na pohřeb Svatoše přišel i Forsberg. Splní hokejistovi (†34) poslední přání?

Autor: pv

Legenda jako je hokejista Peter Forsberg se přišla rozloučit s bývalým spoluhráčem Markem Svatošem (†34), který zemřel náhle 5. listopadu. Přestože měl v závěti přání, že chce být pohřben v rodných Košicích, začalo se spekulovat o tom, jestli nákladný převoz těla manželka Diana dovolí a nenechá manžela pochovat v Americe, kde spolu se svými dvěma dětmi žili.

Vypadalo to jako malá hokejová síň slávy slovenského útočníka. V prosvětlené smuteční hale byla hnědá rakev a kolem ní rozestavěné všechny dresy týmů, ve kterých Svatoš hrál a rozdával radost fanouškům. Dojatí byli i jeho někdejší spoluhráči, jež se s ním přišli rozloučit. Nechyběl ani švédská ikona Peter Forsberg.

Smuteční síň v Denveru, kde se rodina a známí loučili s hokejsitou Svatošem.
Smuteční síň v Denveru, kde se rodina a známí loučili s hokejsitou Svatošem.

Co teď ale bude s tělem slovenského reprezentanta? Posledním jeho přáním bylo, aby byl pohřben doma v Košicích. „Chtěla bych ho mít blízko sebe, ale budu respektovat, pokud se manželka Dianka rozhodne nechat ho pochovat v Denveru,“ prozradila Svatošova matka Renáta.

V plánu měla, že by se jedno rozloučení uspořádalo v Americe a to druhé na Slovensku. Převoz ostatků je ale nákladnou záležitostí. Rodina se tak společně rozhodla, že hokejista bude zpopelněn. „Jeho popel bude rozsypán na Slovensku,“ tvrdí facebookový profil Colorado Eurolanche. Poslední záhadou tak zůstává, co přivodilo Svatošovu smrt.