Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Zabilo hokejistu Svatoše (†34) rodinné prokletí?! Měl napsanou i závěť

Autor: pv

Nečekaná smrt bývalého hokejisty Marka Svatoše (†34) je stále zahalena spoustou otazníků. Ani po pitvě není jasné, jak někdejší slovenský reprezentant zemřel. Mluví se o předávkování léky, poranění hlavy nebo stejné příčině úmrtí, které před šesti lety podlehl jeho otec Miroslav (†56).

Spekulací je kolem posledních minut Svatošova života mnoho. Údajně si měl vzít léky své manželky Diany, která bojuje s těžkou nemocí. Právě zdravotní stav milované ženy, se kterou má dvě děti, se odrazil na jeho psychice.

Podle bývalého spoluhráče a kamaráda Lubomíra Višňovského měl mít někdejší útočník Colorada velké bolesti a řešil to tišícími léky. Mohl se tak nevědomky předávkovat. Další z variant je, že mohl utrpět traumatické poranění hlavy ještě v dobách, kdy hrál hokej a nyní vyvolalo jeho náhlou smrt.

Na Marka Svatoše v NHL vzpomínali jeho bývalí spoluhráči
Na Marka Svatoše v NHL vzpomínali jeho bývalí spoluhráči

Jasno o úmrtí svého syna má paní Renáta Svatošová. Před šesti lety zemřel její muž Miroslav ve věku šestapadesáti let na selhání srdce. Objevila se i informace, že Svatoš měl se srdcem problémy. Potvrdil to jeho bývalý trenér z Košic Rostislav Čada. Pro deník Plus Jeden Deň prozradil, že hokejista se ho ptal na vyšetření srdce pomocí monitorovacího systému holter, který využívají například i pacienti, jež trápí nepravidelný srdeční tep.

Záhadou je ovšem i fakt, že Svatoš měl už ve svém věku sepsanou závěť. Podle jeho bratra Miroslava bylo jedním z jeho přání v testamentu, aby byl pochovaný doma v rodných Košicích.