Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kruté KO za 48 vteřin! Ronda návrat nezvládla, dostala nakládačku

Autor: tej

Návrat na výsluní se nekoná. Bývalá šampionka UFC Ronda Rouseyová se do osmihranné klece postavila po více než 13 měsících, vládnoucí držitelku titulového pásu bantamové váhy však překvapit nedokázala. V kleci vydržela pouhých 48 vteřin, které stačily Amandě Nunesové k ukončení zápasu technickým knockoutem.

Vypadá to, že jsou dny nadvlády Rondy Rouseyové v MMA u konce. Ještě na začátku loňského listopadu se pyšnila titulem neporažené šampionky. Stačil však jeden jediný kop, který tuto pohádku zřejmě nadobro ukončil. Před 13 měsíci prohrála poprvé, o svůj mistrovský pás přišla s Holly Holmovou a dost ji to psychicky sebralo. V jedné reality show se dokonce rozbrečela a přiznala, že pomyslela i na sebevraždu.

Zápas s Amandou Nunesovou měl být restartem její kariéry, dost možná však bude poslední ranou. Do ostře sledovaného zápasu vstoupila ještě sebejistě, se soupeřkou si však ani neplácla. Téměř se jí nedotkla ani během zápasu. Jakoby ještě nedávno nejlepší MMA bojovnice zapomněla, proč stojí v kleci. Žádný z jejich úderů nenašel cíl a před ranami Nunesové jen zmateně uhýbala. Video ze zápasu najdete zde.

Takhle mocně slavila Amanda Nunesová své vítězství
Takhle mocně slavila Amanda Nunesová své vítězství

Rozhodčí však Rouseyovou nenechal trápit dlouho, po 48 vteřinách zápas ukončil. Jedná se tak o historicky třetí nejrychleji ukončený mistrovský zápas v UFC mezi ženskými bojovnicemi bantamové váhy. Rekord je 16 vteřin, druhý 34, oba drží Rouseyová, brány jsou v potaz pouze zápasy ukončené knockoutem.

Radovat se z výhry tak mohla devětadvacetiletá brazilská bojovnice, která má veškeré předpoklady stát se nástupnicí na ženském trůnu. "Než jsme vyšli ven, tak jsme říkali, že je tenhle okamžik mým momentem. Ona (Rouseyová) svou chvilku měla, pro tenhle sport toho udělala hodně. Děkuji Rondo Rouseyová. Teď jsem ale ukázala, že jsem mistr a zůstanu tu," řekla po zápase Nunesová.

Nunesová se také stala první bojovnicí, která dokázala svůj pás obhájit v zápase s Rouseyovou. "Trénovala jsem opravdu tvrdě, jsem oddaná bojovnice a mám za sebou svůj tým. Udělali ze mě úžasnou bojovnici. Je to neuvěřitelné jak mě dostali na jiný level," radovala se.