Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Bojovnice Ronda opět v kleci. Nakopu jí zadek, hrozí soupeřka v masce lvice

Autor: ija

Ronda Rouseyová (29), sesazená královna UFC, která po své šokující prohře dokonce uvažovala o sebevraždě, jde znovu do akce. V noci na Silvestra vstoupí po víc než roce do oktagonu v roli vyzývatelky. Její soupeřkou v boji o mistrovský pás bude Amanda Nuňesová z Brazílie, která na vážení přišla se lví maskou na hlavě. Ne nadarmo se jí přezdívá „lvice".

Den, který všechno změnil, přišel 14. listopadu 2015. Královna bantamové váhy, miláček amerických fandů MMA Ronda Rouseyová prohrála K.O. s Holly Holmovou. Ta ovšem titul neudržela, ztratila ho v boji s Mieshou Tateovou, a ta později zase prohrála s Nuňezovou.

„Chtěla jsem jednou ukončit kariéru jako neporažená šampionka, to už se mi ale nepodaří. Vyrovnat se s tím bylo hodně těžké,“ svěřila se televizním divákům Rouseyová. „Ale teď jsem zpátky,“ slíbila první americká judistka, která získala olympijskou medaili.

Vážení před bojem: Ronda Rouseyová proti Amandě Nuňezové.
Vážení před bojem: Ronda Rouseyová proti Amandě Nuňezové.

U příležitosti vážení neřekla vůbec nic. Od loňského listopadu se médií straní i fanoušků straní. Od šéfa UFC Dany Whita dostala výjimku, aby se mediálních akcí účastnit nemusela, s tím, že pro UFC už toho udělala hodně.

Zato Nuňezová dorazila s maskou lvice a v bojovné náladě. „Tenhle večer pro mě znamená všechno, všem to ukážu. Já jsem pravá šampionka, těšte se. Ronda tu není? A co mám dělat? V pátek jí nakopu zadek,“ řekla sebevědomě.