Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Kadlec a Šural si rýpli na síti: Remíza v Edenu? Ne, na čínské ambasádě

Autor: med

Cítili křivdu. Deset minut před koncem vedli fotbalisté Sparty v derby 1:0, ale po penaltě v první minutě nastavení o těsnou výhru na stadionu Slavie přišli. Vypjatý šlágr 22. kola ePojisteni.cz ligy se dohrával na sociálních sítích. Josef Šural a Václav Kadlec si do rivala rýpli, když vložili na Instagram fotografie, kde označili stadion v Edenu jako čínskou ambasádu, čímž naráželi na majitele jejich největšího rivala.

Byli aktivnější, podali bojovnější výkon a dokonce i dali jako první gól. Ani to však sparťanům nestačilo. Po pádu Ruslana Mingazova a proměněné penaltě Milana Škody jim zbyly oči pro pláč. V poslední minutě zápasu přišli o vyhrané derby.

„Se vší pokorou a úctou ke Slavii, tak dnes nepředvedla vůbec nic. Bod si nezasloužila,“ hodnotil zápas pro O2 Sport zklamaný Šural . „Penaltu hodnotit nechci, ale je to ztráta dvou bodů,“ dodal sparťanský fotbalista.

Ten stejně jako jeho spoluhráč Václav Kadlec přidal na Instagram fotografie ze zápasu s označenou lokalitou Čínská ambasáda v Praze. Nikoliv Eden Aréna. A přidal se i Lukáš Vácha. Ten umístil na sociální síť také fotografii z derby a její lokalitu pojmenoval jako China Airlines Česká republika.

Všechny příspěvky vzbudily velké emoce a fanoušci je hojně komentovali. Jedním z komentujících se stal i plzeňský obránce David Limberský . Ten pod Šuralův příspěvek zpochybnil slávistickou penaltu.

Slavia - Sparta: Mingazov naskočil na Karavajeva, sudí Franěk mylně nařídil penaltu. Škoda srovnal na 1:1
Video se připravuje ...

„Penalta ani náhodou,“ napsal bývalý re prezentační bek, který nafilmoval pokutový kop v zápase se Spartou na podzim roku 2012. Následně však svůj komentář smazal.

Sparťané se rozčilovali už na hrací ploše. Trenéra Petra Radu a asistenta Stanislava Hejkala museli mírnit pořadatelé, aby se nedostali do blízkosti sudího Pavla Fraňka.

Slavia - Sparta: Radu rozčílila penalta, řval na rozhodčího
Video se připravuje ...

„Ještě aby ne. Sám Mingazov řekl, že se to pískat nemuselo,“ uvedl po zápase Kadlec. „Udělal to chytře. Vypadalo to, že tam ta Karavajevova noha zůstala. Jedině oni dva ale vědí, jak to přesně bylo,“ dodal autor sparťanské trefy.

Limberského komentář pod Šuralovou fotkouFoto Instagram.com

Narážky na čínské majitele vršovického klubu měli ve vzájemném utkání se Slavií i fanoušci Slovanu Liberec. Během vzájemného duelu rozvinuli choreo s tibetskou vlajkou a přidal nápis: „Nezoufejte! Jednou to vaše utrpení pod čínskou nadvládou zase skončí! Free Slavia.“

Liberec - Slavia: Čínská Slavia? Liberecký kotel rozbalil tibetskou vlajku
Video se připravuje ...

I Lukáš Vácha si rýpl do Slavie
I Lukáš Vácha si rýpl do Slavie

Slavia - Sparta: Radu rozčílila penalta, řval na rozhodčího
Video se připravuje ...