Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Sparta zahájí přípravu. Pod italským koučem se zapojí i Rosický!

Autor: nem

Italský kouč Andrea Stramaccioni (41) má v úterý první tiskovou konferenci na Spartě a může vynést trumf pro fanoušky – Tomáše Rosického (36)! Bývalý kapitán české reprezentace nastoupil v minulé sezoně do jediného utkání, jinak chyběl kvůli zranění. Jenže "Rosa" nic nevzdává a od nového ročníku se v dresu Sparty ještě chce podívat na hřiště! 

Rudá obec je tuze zvědavá, jestli uvidí svého miláčka v akci, když za minulou sezonu odehrál jen osmnáct minut proti Mladé Boleslavi a musel s pochroumanou achilovkou na operaci. Podle informací z Letné by Rosický měl zahájit trénink hned na začátku letní přípravy.

Už ve středu se zkušený záložník objeví na prvním tréninku áčka. „Tomáš se v jistém režimu zapojí do přípravy týmu,“ sdělil Blesku šéf sparťanské komunikace Ondřej Kasík.

Rosický poté, co musel vynechat prakticky celou minulou sezonu, odmítl myšlenky na ukončení kariéry. Podrobil se operaci s cílem ještě jednou zkusit návrat na trávník.

V říjnu mu přitom bude už 37 let, většinu kariéru bojoval se zdravotními problémy. Po letním návratu do Sparty z londýnského Arsenalu naskočil do jediného soutěžního zápasu, s tím se ale nechce smířit.

Pod novým italským trenérem Andreou Stramaccionim by ještě mohl obléct rudý dres Sparty a splnit sen mnoha fanoušků. Podaří se to jednomu z nejlepších českých fotbalistů historie?

Se svým bývalým klubem slavil vítězství v FA Cupu i Tomáš Rosický.
Se svým bývalým klubem slavil vítězství v FA Cupu i Tomáš Rosický.

 

Sparta oslavila 100 let stadionu, pro fanoušky připravila tříkilometrový běh
Video se připravuje ...