Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

McGregora naštval rozhodčí. Nech ho, ať mě sundá, řval na něj

Autor: tej

Neskončil na zemi, přesto zápas prohrál technickým knockoutem. Šampion UFC Conor McGregor v boxerském duelu s neporaženým Floydem Mayweatherem bojoval dlouho, v desátém kole byl ale po sérií úderů otřesený, a tak rozhodčí zápas ukončil. „Byl jsem jen unavený, mohl jsem pokračovat dál,“ kroutil hlavou McGregor. 

Zklamaný a šťastný zároveň. Takové pocity zažíval irský MMA bojovník Conor McGregor po porážce od boxerské hvězdy Floyda Mayweathera. S ním zažil svůj debut v profesionálním ringu a i přes to, že ho každý podceňoval, dokázal předvést dobrý zápas a nebyl daleko od toho, aby zápas prohrál až na body.

I přes to, že byl v desátém kole dost otřesený a potácel se z jedné strany provazů na druhou, věřil, že by ještě dvě zbylá kola ustál. „Skončilo to moc brzo. Byl jsem unavený, ale kdyby mě rozhodčí počítal, tak bych si odpočinul a mohl jsem pokračovat dál,“ tvrdil v rozhovoru těsně po zápase.

Ještě v ringu se otočil na rozhodčího a začal mu spílat, že mohl přimhouřit oko a zápas nechat běžet dál. „Když stojíte tady v kruhu, je to všechno jiné. Nechte toho chlapa, ať mě pošle k zemi! Tohle je únava, to není zničení. Kde jsou poslední dvě kola? Nechte mě vrátit do svého rohu a připravit se,“ žádal ho.

McGregor schytal od Mayweathera tvrdé rány
McGregor schytal od Mayweathera tvrdé rány

Předvedený výkon ho však potěšil. Přesto, že se oba boxeři před zápasem značně provokovali, po samotném duelu se objali a jeden druhého pochválili. „On není tak rychlý, není tak silný, ale je kombinací toho. Musím říct, že jsem se dneska opravdu bavil,“ řekl na Mayweatherovu adresu.

Zajímavé jsou i statistiky samotného zápasu. McGregor trefil celkem 111 ran ze 430, které vyslal. Mayweather udeřil 320krát, z čehož se trefil 170krát.

Do boxerského ringu si McGregor odskočil z MMA. V UFC dokázal jako první bojovník držet zároveň pásy dvou váhových kategorií a stal se možná nejvýraznější tváří svého sportu. I když dokázal, že se neztratí ani v boxu, v otázku svých dalších plánů má jasno. „Vracím se k MMA,“ vzkázal fanouškům, kterých měl i jako cizinec ve vyprodané hale víc než soupeř.