Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

McGregor bojoval. Vydržel 10 kol, pak ho šampion Mayweather dorazil

Autor: tej

Show roku skončila podle očekávání. Floyd Mayweather se nenechal rozhodit a v boxerském duelu porazil MMA bojovníka Conora McGregora ještě před limitem. Šampion UFC překvapil, že se držel až do desátého kola, v něm už byl ale viditelně hodně otřesený a rozhodčí zápas raději ukončil. Mayweather je tak stále neporaženým boxerem a zaokrouhlil své skóre na neuvěřitelných 50 výher.

Neuvěřitelnou padesátou výhru si na svůj profesionální účet připsal Američan Floyd Mayweather, který i po utkání s Conorem McGregorem zůstává neporažený. V lasvegaské vyprodané hale měl mezi dvaceti tisíci diváky více fanoušků irský šampion UFC, ani to ho však k překvapivé výhře nedotáhlo.

Zápas začal podle očekávání aktivněji McGregor, pokud chtěl uspět, nebylo na co čekat. I přes větší tlak byl však v úderech přesnější jeho soupeř. Jednou z taktik irského šampiona bylo Mayweathera rozhodit, dvakrát dal ruce za záda a přidělal rozhodčímu spoustu práce, když neustále bil svého soupeře do zadní části hlavy, což je v boxu zakázáno.

ONLINE reportáž ze zápasu Mayweather vs. McGregor ZDE >>

Čtyřicetiletý Mayweather však ukázal, že je neporaženým šampionem právem. I přes to, že zápasil naposledy před téměř dvěma lety, předvedl přímo ukázkovou práci s nohama. Jeho pohyb nadělal McGregorovi spoustu starostí a během deseti kol na jeho úhybné manévry nenalezl žádný lepší recept.

Američan se poprvé rozjel ve čtvrtém kole, kdy se zaměřil na spodní údery, které McGregor pořádně pocítil. Tuto strategii si Mayweather přenesl i do pátého kola, většinou mu ale prošly jednotlivé údery, ke kombinacím ho irský MMA bojovník nepouštěl.

Ve čtvrtém kole vypadal McGregor už hodně unaveně, přesto ale našel dost síly na to, aby se v ringu soupeři vysmál a znovu ho vyprovokoval tím, že dal ruce za záda. A Mayweather se už vyprovokovat nechal. Od sedmého kola působil značně sebevědomě a McGregorovi způsobil ranami potíže.

Hodně práce měl i ringový rozhodčí. Ten musel každou chvilku napomínat McGregora z úderů proti pravidlům, ten je však používal zejména na rozhození soupeře. Bodové ztráty ho evidentně netrápily, věděl, že pokud chce vyhrát, musí Mayweathera ukončit před limitem.

Nakonec se však podle očekávání radoval z výhry americký boxer. Ten v desátém kole trefil několik tvrdých direktů a značně otřesený McGregor se jen potácel z jedné strany provazů na druhou. Ač neklesl na kolena, ani neupadl, už se nezvládl dostatečně bránit, a tak se sudí rozhodl zápas raději ukončit.

Mayweather vyhrál už svůj padesátý zápas v kariéře, porážku stále neokusil. V historických tabulkách tak překonal legendárního boxera Rockyho Marciana. Jelikož se Američan k zápasu s McGregorem vracel ze sportovního důchodu, je to pro něj tak s největší pravděpodobností i poslední zápas.

McGregor se však za svůj výkon rozhodně stydět nemusí. Ve svém boxerském debutu si vybral nejtěžšího možného soupeře a dokázal odolávat deset kol. Předvedl navíc opravdu dobrý výkon.