Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Mayweather se poklonil McGregorovi: Jsi šampion! Lepší, než jsem čekal

Autor: tej

Padesátá výhra a stále žádná porážka. Americký boxer Floyd Mayweather dokázal ovládnout i zápas s UFC šampionem Conorem McGregorem, kterého porazil v ostře sledovaném zápase v desátém kole technickým knockoutem. Přestože většina lidí jeho výhru očekávala, musel po utkání svého soupeře pochválit. „Byl to těžký soupeř. Daleko lepší, než jsem čekal,“ složil mu poklonu Mayweather.

Dva provokatéři v ringu. Souboj mezi MMA bojovníkem Conorem McGregorem a neporaženým boxerem Floydem Mayweatherem zvedal ze židlí fanoušky už od oznámení a sliboval opravdu tvrdou řežbu. Ač nikdo z expertů nevěřil, že by dokázal irský bijec svému soupeři konkurovat, dokázal McGregor všechny příjemně překvapit.

Ač v desátém kole prohrál technickým knockoutem, předvedl zápas, který se prostě musel líbit. Jeho výkon ocenil i sám Mayweather. Ten v prvních kolech nechal soupeře bojovat a zaúřadoval až po šestém.

„Byl to náš plán. Chtěli jsme ho nechat se unavit a pak po něm jít,“ přiznal ještě v ringu šťastný vítěz. „Říkal jsem vám, že půjdu kupředu a neuhnu a přesně to jsem udělal.“

Do ringu se vrátil po téměř dvouleté přestávce, přijal neobvyklou výzvu a i v padesátém zápase profesionální kariéry zůstal neporažen.
Do ringu se vrátil po téměř dvouleté přestávce, přijal neobvyklou výzvu a i v padesátém zápase profesionální kariéry zůstal neporažen.

I přesto, že byl domácím bojovníkem, ve vyprodané lasvegaské hale měl víc fanoušků McGregor. I přes to, že jejich oblíbenec prohrál, museli předvedenému zápasu zatleskat. „Byl jsem dnes prostě lepší. Věřím, že jsem dal divákům přesně to, co chtěli vidět,“ vzkázal jim Mayweather.

Ve své kariéře už se úspěšně popral se 49 boxery, letos poprvé se ale musel připravovat na úplně jiného soupeře. O McGregorovi věděl jen to, co mohl vidět v zápasech MMA, kde box není zrovna hlavní stránkou zápasu.

„Věděli jsme, že se v MMA bojuje 25 minut. Jak jsme čekali, po 25 minutách začal zpomalovat. Všem jsem garantoval, že to nebude později,“ řekl.

Po zápase má na svém kontě už neuvěřitelných padesát výher, z toho 27 knockoutů. Překonal tak Rockyho Marciana. „Rocky Marciano je legenda. Těším se, že budu jednou také v Síni slávy,“ radoval se.

A také zatrhl jakékoliv spekulace, že by ho ještě někdo dokázal přemluvit k dalšímu zápasu. „Tohle byl můj poslední zápas, dámy a pánové. Poslední zápas. Dnes jsem našel správného tanečního partnera k tanci. Conore, jsi skvělý šampion,“ vzkázal na závěr soupeři.