Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

MMA bojovník Kohout u smrtelné nehody: Je ve mně strašná lítost

Autor: tej, ON

V neděli ráno se v Praze stala dopravní nehoda, při které zemřel osmačtyřicetiletý řidič. Nehodu podle informací serveru aktu.cz zavinil jeden z nejlepších českých MMA bojovníků Matouš Kohout, sám vyvázl jen s lehčími zraněními. Policie potvrdila, že v nehodě nesehrál roli alkohol, příčinu čelní srážky zatím vyšetřuje, Kohoutovi hrozí obvinění z usmrcení z nedbalosti. 

Nehoda se stala v nedělních ranních hodinách v ulici Českobrodská. Podle posledních informací měl jet Kohout z práce a čelní střet, při němž zemřel řidič protijedoucího vozu, zavinila pravděpodobně únava. Test na alkohol byl u českého MMA bojovníka negativní.

Sám Kohout ihned po nehodě zavolal záchrannou službu a snažil se dát zraněnému první pomoc. V té pokračovali záchranáři, řidiče ale k životu už přivést nedokázali. Kohout skončil v nemocnici s lehčími zraněními. „Když jsem přišel k sobě, vylezl jsem z auta a snažil se pomoci tomu druhému řidiči. Začal jsem prostě nějak fungovat, abych mu pomohl,“ vysvětloval po nehodě zdrcený Kohout.

Matouš Kohout je úspěšný zápasník, který byl vždy v dobré náladě, ať už v ringu vyhrával nebo vzácně prohrával, vždy to nesl statečně. Teď se ale vše změnilo. Mluvil pomalu a smutek byl slyšet z každého jeho slova. „Z nehody si nepamatuji vlastně nic, byl jsem v šoku,“ říkal.

Bojovník je z tragické nehody zdrcený a dlouho hledal slova. „Soucítím s rodinou toho pána. Musí to být pro ně ohromná ztráta… A prostě… Pocity jsou nepopsatelný. Stát se to může každému… Ale nepřeju to nikomu. Je ve mně strašná lítost,“ vysvětlil.

„Okolnosti a míra zavinění jsou momentálně v šetření. Podrobnosti o viníkovi nehody teď rovněž nemůžeme podat, jelikož i toto je předmětem vyšetřování. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro trestný čin usmrcení z nedbalosti,“ řekl pro Nova Sport tiskový mluvčí Krajského ředitelství hlavního města Prahy Jan Daněk.

Matouš Kohout je talentovaný bojovník, který se stal mistrem ČR v thajském boxu a vybojoval dvě bronzové medaile z mistrovství Evropy. V současné době se věnoval ultimátním zápasům a bojoval pod organizací XFN. Tam si zatím připsal jednu porážku a jednu výhru.