Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Takhle ho neznáte! Legendární pilot F1 Niki Lauda se u moře svlékl do plavek

Autor: sjs

Táhne mu na sedmdesát let, ale stále si umí užívat života. Trojnásobný mistr světa formule 1 Niki Lauda vyrazil se svou rodinkou na dovolenou. Manželku a děti vzal do Španělska na ostrov Formentera a rozhodně jen neležel na lehátku pod slunečníkem. S potomky dováděl ve vodě.

Je ikonou formule 1. Právě nejslavnější odvětví motorsportu ho před 41 lety málem stálo život. Naštěstí byl ze svého hořícího monopostu vyproštěn. Přes hrozivé popáleniny, které měl na celém těle, už za tři týdny usedl zpět do kokpitu a proháněl se ve voze stáje Ferrari.

Neskutečný bojovník slavil úspěchy i mimo okruhy a jako vášnivý pilot založil i vlastní leteckou společnost. Několikrát ji musel prodat, ale vždy se vrátil s novou značkou, ať už to byl Lauda Air, Fly Niki nebo později jen Niki. Peníze tak vydělával na touze lidí cestovat na dovolenou do exotických destinací.

Samotný Lauda nyní relaxuje ve Španělsku na ostrově Formentera s manželkou Birgit Wetzingerovou, která mu darovala ledvinu, a jejich dvojčaty synem Maxem a dcerou Miou. Přestože je tatínek Niki v důchodovém věku, s dětmi na pláži i v moři držel krok.

Niki Lauda jde na břeh za manželkou Birgit
Niki Lauda jde na břeh za manželkou Birgit

Témata:  plavkydovolenáformule 1VIPsportNiki Lauda