Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Tak vypadají dnes! Maradona, Ronaldo a další legendy ukázaly na MS, jak stárnou

Autor: zal

Čas nelze zastavit. Ze šlachovitých a rychlých mladíků se stali pánové v letech. Fotbalové ikony, které rozdávaly radost na předešlých šampionátech, se v Rusku často objevují na tribunách a sledují počínání svých nástupců. Fanoušci tak mohou vidět, jak se na nich podepsaly léta stárnutí.

Pupkáči

Do skupiny internacionálů s pěkným bříškem patří Brazilec Ronaldo (41), jež s váhou bojuje celý život. Důvodem je snížená funkce štítné žlázy. Zato vlasy má teď v lepší kondici než na MS 2002. Nadváhu měl vždy i Argentinec Diego Maradona (57). Sice vypadá lépe než před pár lety, chová se ale stejně divoce jako vždy. Diego se za výroky na MS už musel omlouvat.

Exoti vlasáči

Španěl Carles Puyol (40) i pět let po ukončení reprezentační kariéry může být díky svým vlasům věrný přezdívce Tarzan. Legendárních copánků se nezbavil Francouz Christian Karembeu (47). A navíc na nich nemá žádné šediny. Exmanželovi modelky Adriany Sklenaříkové zatím »chytly« jen vousy. Největší šílenosti mají na hlavách kolumbijské hvězdy. René Higuita (51) seděl ve vězení za účast na únosu, měl trest za užívání kokainu. Deku ale brankář s přezdívkou Blázen neostříhal. Ani jeho bývalý kolega kadeřníka nezměnil. Carlos Valderrama (56) má i po 20 letech stejný účes.

Nestarnoucí

Jejich věk byste neuhodli. Němec Lothar Matthäus (57) se drží stále ve výborné kondici. Podobně je na tom i Roberto Carlos (45). Tenhle Brazilec snad nestárne. Jen vrásky pod očima naznačují, že mu není 25. Ale ránu má určitě stále tvrdou. Překvapil i dánský gólman Peter Schmeichel (54), který i po padesátce zůstává blonďatým švihákem.

GALERIE | Maradona, Schmeichel, Šuker a další. Podívejte se, jak změnily fotbalové legendy, které dorazily na MS 2018

Mistr světa! Vítězství na mistrovství světa 1986 se stalo nejzářivějším momentem kariéry Diega Maradony.
Mistr světa! Vítězství na mistrovství světa 1986 se stalo nejzářivějším momentem kariéry Diega Maradony.