Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Miliony pro české plážové volejbalistky: Vydělaly Kiki a Maki stále nejvíc?

Autor: pv

Oslavují největší společný úspěch v kariéře. Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová vyhrály prestižní pětihvězdičkový turnaj ve Vídni a přišly si za to dohromady na 40 000 dolarů 888 tisíc korun. Navíc se staly světovými jedničkami žebříčku mezinárodní federace FIVB. Téhle dvojce to společně šlape. Jsou už lepší než původní uskupení Kiki a Maki?

Byl to šok. V květnu 2015 se po devíti letech rozešel nejznámější a nejúspěšnější český pár v plážovém volejbalu známý jako Kiki a Maki . Markéta Sluková s trenérem a svým životním partnerem Simonem Nauschem už neviděli budoucnost ve spolupráci s Kristýnou Kolocovou a našli si novou členku týmu Barboru Hermannovou , kterou vyfoukli jiné plážové volejbalistce Martině Bonnerové.

Kiki a Maki si během společného působení připsaly dvě vítězství na turnajích FIVB a celkem si dohromady vydělaly jen na turnajových odměnách 583 000 dolarů (13 milionů korun). Nausch Slukové se daří ale i po boku nové parťačky. V sobotu ve Vídni vyhrály major Světového okruhu a přišly si na zmíněných 40 000 dolarů. Navíc se poprvé staly jedničkami ve světovém žebříčku mezinárodní federace FIVB, v němž posbíraly celkem 5440 bodů.

„Jednoznačně je to největší vítězství naší kariéry,“ rozplývala se po finále šťastná Markéta Nausch Sluková, která si se svou kolegyní na prize money za poslední tři roky, připsala na účet 288 000 dolarů (6,4 milionu korun). Pokud to takhle půjde dál, tak co se týká výdělků, brzy předčí i finančně nejúspěšnější pár historie Kiki a Maki.

Na okruhu FIVB letos herně strádá Kristýna Hoidarová Kolocová se svou novou parťačkou Michalou Kvapilovou. Přesto si za více jak dva roky přišly na 130 000 dolarů (2,9 milionu korun). K jejich největšímu úspěchů patří loňské druhé místo na mistrovství Evropy. V současnosti jsou na šestnáctém místě žebříčku FIVB s 3680 body.

„Myslím si, že ten tlak na výsledek je velký, protože jsme byly zvyklé hrát v loňském roce trochu jinak a v letošním roce se nám to nedaří. Ve chvíli, kdy člověk cítí, že by měl být někde jinde a není, tak o to možná ten tlak vnímá víc,“ povzdechla si Hoidarová Kolocová nad výkony v letošní sezoně.

Kristýna Kolocová – Markéta Sluková

Společný výdělek: 13 milionů korun
Doba spolupráce: září 2006 – červenec 2015
Největší úspěchy: Dvakrát ovládly turnaj Světové série, na olympiádě v Londýně 2012 skončily na 5. místě.

Markéta Naush Sluková – Barbora Hermannová

Společný výdělek: 6,4 milionů korun
Doba spolupráce: srpen 2015 – dosud
Největší úspěchy: Z mistrovství Evropy mají stříbro a bronz, na Světovém okruhu vyhrály turnaj potřetí, ale ve Vídni poprvé ovládly akci nejvyšší kategorie.

Kristýna Hoidarová Kolocová – Michala Kvapilová

Společný výdělek: 2,9 milionů korun
Doba spolupráce: květen 2016 – dosud
Největší úspěchy: Stříbro na mistrovství Evropy, mistryně ČR, nejlépe se na turnaji Světového okruhu umístily na 5. místě.

Beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková jsou novými světovými jedničkami. Do čela žebříčku FIVB se dostaly po titulu ve Vídni.
Beachvolejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková jsou novými světovými jedničkami. Do čela žebříčku FIVB se dostaly po titulu ve Vídni.