28. ledna 2018 • 16:45

Trenér Nausch otevřeně o rozchodu Maki a Kiki: Už si ani nepovídaly

Autor: iSport.cz, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to v roce 2015 třaskavé téma. Populární pár plážových volejbalistek Markéta Sluková a Kristýna Kolocová, které fanoušci znali pod přezdívkami Maki a Kiki, se po letech náhle rozpadl a vše provázely dost rozbouřené emoce. Za situací se po delším čase ohlíží rakouský trenér Simon Nausch, který rozchod parťaček tehdy inicioval. V současnosti manžel Markéty Slukové a zároveň kouč nově vzniklé dvojice s Barborou Hermannovou.



„V týmu chyběla důvěra ve společnou práci a vizi. Jakmile zjistíte, že chemie vyprchala, nemá moc cenu to udržovat uměle. Ne po tolika letech a zvlášť v našem sportu. Je to pak už stejně jen otázka času,“ popisoval Simon Nausch pro Sport Magazín tehdejší atmosféru v týmu.

„Jeden slavný trenér, který je na okruhu přes třicet let a pamatuje si mě ještě jako hráče, se mě jednou zeptal: Simone, mohly si holky po zápase normálně povídat? Nebo to bylo už jenom přes psychologa? Nebo přes tebe? Musel jsem odpovědět, že to tak víceméně bylo,“ přiblížil rakouský kouč. „A on odpověděl: V tom případě je to v plážovém volejbalu konec. V tom normálním šestkovém se to ještě může zachránit, tam je hráčů víc, když se mezi dvěma něco stane. Ale v páru je to konec.“

Každý zápas proti dvojici Hermannová, Sluková je prestižní, říká Kolocová
Video se připravuje ...

„Chápu, že hlavně pro veřejnost bylo složité to pochopit. I holky z toho byly přepadlé. Na druhou stranu - už jsme se nemohli tvářit, že je vše O. K., že se vůbec nic neděje. Měli jsme zodpovědnost vůči sponzorům, federaci, fanouškům i vůči sobě,“ vzpomínal Nausch.

„Lidé nás vnímali jako jedny z kandidátů na medaili v Riu a my bychom se tam vlastně s největší pravděpodobností ani nedostali. Jsem si jistý, že by holky pak skončily akorát ve frustraci. Pro beachvolejbal by to nemělo žádný přínos,“ uvedl ve svém textu pro Sport Magazín.

Po opadnutí emocí se prý ukázalo, že rozdělení byla dobrá cesta. „Do dvou let jsme měli dva TOP týmy. Nechci, aby to vypadalo, že jsem jasnovidec, ale myslel jsem si, že se tohle stane. Protože jinak existovala reálná možnost, že by minimálně jedna z holek skončila. Takhle obě pokračují. Takže když se na to podíváme s odstupem, nevyvinulo se to ani pro jednu z nich špatně,“ připomněl Nausch úspěchy i druhého páru, který Kristýna Kolocová nakonec vytvořila s Michalou Kvapilovou.

S Kolocovou a Kvapilovou nejen v sauně. Jaké mají plány do příští sezony?
Video se připravuje ...

„V tu dobu se říkalo, že bych byl rád, kdyby Kiki (Kristýna Kolocová) skončila. To není pravda! Co bych z toho já osobně měl!? I já jsem uvítal, jak to vypadá teď. Máme dva super páry, vzájemně se motivují. Kdyby navíc Kiki skončila, bralo by se, že jsem zničil kariéru jedné z nejlepších hráček,“ zamýšlel se životní partner její bývalé parťačky.

„Pro mě osobně bylo zajímavé sledovat i to, jak je vše pomíjivé. I sláva a úspěch. V jednu chvíli jsem byl superkouč. Potom ten nejhorší na světě, kterého měli vyhodit už dávno. Přitom moje práce se vůbec nezměnila. Byl jsem pořád stejný, pracoval jsem stejně, dával jsem tomu pořád maximum. Takže jsem si uvědomil, že pro to, aby člověk odváděl dobře svoji práci, není důležité, co si ostatní myslí. Když vás lidi mají rádi, O. K., je to fajn. Ale když ne, vaši práci to nemění,“ konstatoval Simon Nausch.

„Něco končí, něco začíná. Čas ukáže. A všechno zahojí. Už teď se ukazuje, že to bylo nakonec správné rozhodnutí. I když tehdy to vyvolávalo spoustu emocí,“ dodal.

Markéta Sluková (vlevo), její trenér a snoubenec Simon Nausch a Kristýna Kolocová
Markéta Sluková (vlevo), její trenér a snoubenec Simon Nausch a Kristýna Kolocová

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud