Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Maradono, jsi zkur**syn, křičeli fanoušci. Legenda se na ně vrhla

Autor: brm

Zadělal si na velký problém! Diego Maradona neunesl porážku 2:4 po prodloužení v odvetě finále druhé mexické ligy a po utkání svého týmu Dorados na hřišti Atlétika San Luis napadl při odchodu ze stadionu příznivce soupeře. Ti totiž na Argentince, který je spolu s Pelém považován za nejlepšího fotbalistu historie, pořvávali nepěkné věci. V Maradonovi se probudila bouřlivá krev a vrhl se po fanoušcích.

Nezvládl to! Tým Diega Maradony nedokázal vybojovat prvenství ve druhé mexické lize. Ačkoliv Dorados v domácím finálovém zápase zvítězili nad Atlétikem San Luis 1:0, nedokázali dobře rozehraný dvojzápas dotáhnout do úspěšného konce.

Na hřišti soupeře prohráli v základní hrací době 2:3, a tak o mistrovi muselo rozhodnout prodloužení. V něm, v 104. minutě, zasadil Maradonovým svěřencům finální KO Leandro Torres a po výhře 4:2 se mohli z prvenství a postupu do první ligy radovat hráči San Luis.

Po bujarých oslavách domácího celku na hřišti se po zápase děly věci i v zákulisí. Při odchodu ze stadionu se probudila v Maradonovi horká jihoamerická krev a 58letý Argentinec vystartoval po domácích příznivcích, kteří ho uráželi a křičeli na něj, že je zkur**syn ve chvíli, kdy opouštěl útroby stadionu. „Řekněte mi to do očí,“ zakřičel Maradona a vrhl se do křičícího davu.

Maradona tak na sebe během svého krátkého působení ve druhé mexické lize stihl už potřetí strhnout pozornost. Poprvé se mu to povedlo po postupu do finále, když po vítězném semifinálovém dvojzápase s mužstvem Juarez v televizním rozhovoru na otázku: Co si myslí o mexické lize? Nic neřekl, ale přesto pobavil.

Odvetu druholigového finále, chcete-li baráže o první ligu, pak Maradona sledoval jen z tribuny poté, co byl v předchozím duelu vykázán z lavičky, když se příliš vehementně dožadoval odpískání penalty. 

Postupu do nejvyšší mexické soutěže se ale Argentinec, který převzal Dorados v září, nedočkal. Po postupu do play off ztroskotal jeho tým na posledním soupeři a zůstává v druhé lize.