Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Železná Sparta! Legendy slavily padesát, jak dnes vypadají a co dělají?

Autor: Petr Němec

Pípa nestíhala, krájel se dort. Fanynky vzdychaly a fanoušci juchali se svými miláčky. Kvarteto sparťanských pardálů »Máňa«, »Koubis«, »Sigi« a »Frýďas« slavilo hromadně abrahámoviny.

Co si budeme povídat! Ani těmhle legendám to nestojí a padesátiny se jim vešly do šestapadesáti dnů. Tak to velikáni vzali na oslavě jedním vrzem.

Mistr driblingu Lumír Mistr. Gólman vicešampionů Evropy Petr Kouba. Mýty opředený čarostřelec Horst Siegl. Malý velký muž ze středu pole Martin Frýdek. Byli to vítězní válečníci na place. Vykopali tam v rudém triku sakumprásk pětadvacet mistrovských medailí. Co by dnešní Letenští za nějaké dali…

Celá (S)parta pěkně pohromadě...
Celá (S)parta pěkně pohromadě...

Jak skvěle to uměli s merunou, tak za to uměli vzít i po mači u piva. „Váleli jsme na hřišti i mimo,“ chechtal se Lumír »Máňa« Mistr v sobotu na Žižkově v restauraci Na Cibulkách. Přišel o berlích, protože má rozhašené koleno, ale dováděl jako jura.

Merenda, kterou uspořádali fanoušci Sparty, se povedla náramně a gratulanti stáli také za to. Přišli Jan Berger (63, letenský bůh), Jozef Chovanec (58, šéfuje svazové komisi rozhodčích), Jaromír Blažek (46, dělá manažera futsalové Spartě), Jiří Novotný (48, pomáhá rudému áčku s tréninky) či Tomáš Jun (35, má vlastní fotbalovou akademii).