Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jágr v nebezpečí. Na pomoc museli přispěchat horolezci!

Autor: bau

Vydatná sněhová nadílka nadělala v Kladně paseku. O víkendu muselo město vyhlásit kalamitní stav, ještě hůře je na tom ale stadion tamních Rytířů. Tomu stále hrozí zřícení střechy!

Tradiční noční tréninky? Na ty musel Jaromír Jágr v posledních dnech zapomenout. Ne že by nechtěl dřít, bylo to prostě životu nebezpečné! „Střechu neustále monitorujeme a podle zprávy o technickém stavu na ní být sníh nesmí. Teď je situace kritická,“ vysvětlil kladenský radní Jiří Chvojka, proč musel halu uzavřít.

Právě město ale hokejový zimák vlastní. Místo plánované rekonstrukce se však současné vedení Kladna hádá s tím předchozím, kdo za situaci může, a samotnou věc nijak neřeší. Tím navíc nevyhnutelnou opravu střechy výrazně prodražují. Před pěti lety ji magistrát vyčíslil na 50 milionů korun, poslední odhady jsou však až trojnásobné!

Na zavřeném stadionu se tak v pondělí pohybovali jen speciálně najatí horolezci, kteří zhruba metrovou vrstvu sněhu shazovali ze střechy dolů. Tím ovšem problém vyřešili jen dočasně – pokud přijde nová vánice, oslabená konstrukce už další nápor nemusí vydržet.

Nejvíce ohroženi jsou samozřejmě hokejisté, kteří v ní takřka denně trénují, a to včetně mládeže. Včera dostali všichni povinné volno, dnes by se ale na stadion měli vrátit. Jágrovi a spol. tak nezbývá nic jiného než se modlit za přízeň počasí...

Na Kladně mají plné ruce práce s návaly sněhu, které zatěžují střechu tamního zimního stadionu
Video se připravuje ...

Na kladenském zimáku hrozí kvůli přívalu sněhu propadnutí střechy
Na kladenském zimáku hrozí kvůli přívalu sněhu propadnutí střechy