Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Televizní reportér Etzler se pustil do Jágra kvůli misi v Číně: Nejhorší prostituce!

Autor: sjs

Dlouhých osm let pracoval Tomáš Etzler v Číně jako zahraniční zpravodaj České televize a na vlastní kůži poznal drsné praktiky používané proti odpůrcům komunistického režimu. Když zkušený novinář uviděl snímky hokejisty Jaromíra Jágra z pracovní návštěvy, kdy byl společně s prezidentem Milošem Zemanem po boku čínských vládců, označil Jágra za prostituta!

Muselo to z něj ven. Etzler spatřil několik fotek, na nichž se Jaromír Jágr usmívá na čínské komunistické představitele včele s prezidentem Si Ťin-pchingem v doprovodu prezidenta Miloše Zemana a pustil se do hokejisty.

„Jsem v šoku a zklamán, že se po skvělých týmech, ve kterých hrál, spojil s týmem gaunerů, porušujících české zákony, českou ústavu, sloužících Rusku a Číně. Jsem v šoku, že ho ti gauneři přesvědčili, aby spolupracoval s jedním z nejbrutálnějších a nejvražednějších režimů na světě,“ kritizoval Jágra bývalý novinář světoznámé zpravodajské stanice CNN.

Etzler nemůže pochopit, proč se hokejista spojuje s Čínou. „Peníze to nevysvětlí. Tohle je absolutní selhání a nedostatek lidské slušnosti, osobní integrity a charakteru. Nejhorší prostituce. Od údajně věřícího člověka. Naprostá stoka,“ rozčiloval se Etzler na Twitteru.

Někdejší zpravodaj se vyznal z toho, že byl obrovským fanouškem Jaromíra Jágra, ale to už nyní neplatí. „Nikdy jsem nepropásl příležitost vidět ho hrát v americké NHL. Vždy jsem obdivoval jeho cílevědomost, ambice, zápal, radost ze hry, legendární. Jeho dřina a vize na ledě i mimo z něj udělala jednoho z nejlepších hokejistů všech dob. Jeho hra inspirovala mě a milióny fanoušků po celém světě. Obdivoval jsem jeho humor a nadhled.“

Kromě Jágra byl v Číně z českých sportovních legend i fotbalista Pavel Nedvěd , který je ambasadorem čínské fotbalové ligy, nebo šéf českého hokeje Tomáš Král.