Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Sparta vydražila vzpomínkové dresy. Výtěžek předá Šuralově (†28) rodině

Autor: br

422 890 korun. Takový je výsledek dražby osmi vzpomínkových dresů na Josefa Šurala (†28), v nichž fotbalisté Sparty uctili před zápasem s Baníkem Ostrava (3:0) památku tragicky zesnulého kamaráda, spoluhráče a kapitána. Celý výtěžek věnuje klub rodině pozůstalé po bývalém českém reprezentantovi, který tragicky zahynul v Turecku při nehodě minibusu. „Děkujeme všem, kteří se do aukce zapojili a pomohli pozůstalým po Josefu Šuralovi,“ stojí na konci prohlášení Sparty na klubovém webu. Nejvyšší částku do „sbírky“ přinesl dres, který měl na sobě Adam Hložek. Vydražen byl za neuvěřitelných 101 200 korun.

„V závěru se strhla bitva zejména o dva dresy. Ty, v kterých nastupovali Adam Hložek a Martin Frýdek. Dres po Hložkovi se stal vůbec nejdražším v celé aukci. Dražitel ho koupil za 101 200 korun! Dres Frýdka byl nakonec prodán za 37 200 korun.“ uvedla Sparta na svých webových stránkách.

Do samotné aukce se dostalo osm dresů. Již dříve jeden odkoupila sparťanská kabina, a to za 100 tisíc korun. Další dva pak za významné, avšak nezveřejněné částky partneři klubu.

Celkově vynesla aukce osmi dresů 422 890 korun. Celou tuto částku předá vedení Sparty pozůstalé rodině tragicky zesnulého Josefa Šurala.

Bývalý kapitán Sparty zahynul na konci dubna při autonehodě nedaleko tureckého Alanyasporu, když se s několika spoluhráči vracel minibusem z ligového utkání.

Josef Šural patřil mezi nejlepší české fotbalisty posledních let. Svou profesionální kariéru začal v Brně v roce 2007. Po čtyřech letech přestoupil do Liberce, se kterým získal mistrovský titul a o tři roky později triumfoval i v českém poháru.

Od sezony 2016/17 působil v pražské Spartě, za kterou odehrál 67 zápasů a nastřílel 20 gólů. V lednu pak odešel do svého prvního, a bohužel i posledního, zahraničního angažmá. Za reprezentaci nastoupil k 20 utkáním a dal jeden gól.

Výsledek dražby vzpomínkových dresů na Josefa Šurala (†28) 
Adam Hložek - 101 200 korun
Václav Drchal - 70 000 korun
Costa - 54 790 korun
David Moberg Karlsson - 45 100 korun
Matěj Hanousek - 42 400 korun
Martin Frýdek - 37 200 korun
Michal Sáček - 37 100 korun
Uroš Radakovič - 35 200 korun

Josef Šural (†28)? Přímý člověk i sparťanský lídr, vzpomínají redaktoři Sportu
Video se připravuje ...

Sparta - Baník: Pieta za Šurala. Otřesení Letenští nastupují do zápasu s jeho jmenovkou
Video se připravuje ...

Sparta - Baník: Choreo pro Šurala. Letenské tribuny vytleskávají věčného kapitána
Video se připravuje ...

Liberec - Slavia: Třiadvacet balonků pro Šurala. U Nisy také uctili památku opory Slovanu
Video se připravuje ...