13. ledna 2019 • 18:35

Šural už je v Turecku: Krásné město, velký klub! Proč sledoval tamní ligu?

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byť Sparta ještě přestup Josefa Šurala do Alanyasporu definitivně nepotvrdila, osmadvacetiletý ofenzivní hráč už v Turecku absolvoval první tiskovou konferenci, kde byl představen jako nová posila aktuálně čtrnáctého týmu tamní ligy. Šural podepsal smlouvu na rok a půl s roční opcí. „Jsem hrdý a vděčný, že tady můžu být,“ prohlásil v angličtině před tureckými novináři.



Člen širšího kádru české reprezentace si vyzkouší své první zahraniční angažmá, před tříletým působením ve Spartě ještě hrál za Liberec a Brno. Teď ovšem míří za novou výzvou do přístavního tureckého města.

„Merhaba,“ pozdravil nejprve Šural na úvod tiskové konference zástupce tureckých médií v jejich řeči. Pak už pokračoval anglicky. „Chci se stát důležitou součástí týmu. Je to velký klub, věřím, že druhá polovina sezony bude lepší než první. Jsem velmi vděčný,“ podotkl autor dvaapadesáti branek v české lize.

Fotbalový útočník Josef Šural míří ze Sparty do tureckého Alanyasporu
Fotbalový útočník Josef Šural míří ze Sparty do tureckého Alanyasporu

Alanyaspor v nejvyšší turecké soutěži naposledy vyhrál na konci listopadu, z dalších čtyř zápasů před zimní přestávkou pak získal jen tři body za stejný počet remíz. A už ve čtvrtek vkročí do druhé poloviny sezony osmifinálovým soubojem národního poháru proti Kasimpase. O tři dny později začne také liga.

V pohárovém dvojzápase by se Šural na hřišti mohl potkat s Davidem Pavelkou, bývalým parťákem z Liberce. Právě ten je jedním z důvodů, proč má o turecké lize přehled. „Sledoval jsem ji, protože tady hrají moji kamarádi,“ vysvětlil fotbalista, který má na kontě dvacet startů za českou reprezentaci.

Šural popsal i své loučení se Spartou. „Je pravda, že poslední sezonu jsem byl kapitán. Ale jak víte – nepodepsal jsem novou smlouvu a pak v klubu skončil. Vybral jsem si Alanyaspor, protože každý ví, že jde o velmi krásné město,“ uvedl Šural. „Chci tu být s mou rodinou a užívat si život.“

Posila Sparty Karlsson po debutu: Můžeme se přiučit od Švédů. Být pozitivnější a týmovější
Video se připravuje ...

Sporťákovo KO: Kayova klika a Haškovo zdravé sebevědomí
Video se připravuje ...

Hašek, Lischka i Hanousek poprvé v dresu Sparty: Jak si vedli podle kouče Horňáka?
Video se připravuje ...

ANALÝZA POSILY: Prosadí se Martin Hašek ve Spartě? Vytlačí ze sestavy Frýdka?
Video se připravuje ...

Hanousek ve Spartě? Záruka stability a konkurence pro Costu s Čivičem
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Sparta - České Budějovice 3:1. Rudí nezaváhali, pálil Stanciu a mladíci
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud