Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Přestřelka hokejových legend Hrdiny a Jágra. Rozkol kvůli politice!

Autor: Petr Maňas

Je zklamaný. Jaromír Jágr (47) nerozumí kritice, která se na něj valí ze všech stran pro jeho politickou angažovanost. Čerstvě se do něj obul i jeho slavný hokejový kolega a spoluhráč Jiří Hrdina (61).

Rok a půl spolu hráli v Pittsburghu. Tučňáci koupili v prosinci 1990 ostříleného pardála Hrdinu, aby si vzal pod křídla strádajícího krajana Jágra , jejich nový klenot. Povedlo se, dlouhovlasý démon se v zámoří adaptoval a vystřelil ke hvězdám.

Byli kámoši, jenže teď se Hrdina do Jágra ostře obul! „Je škoda, že se postavil na stranu lidí, jako je prezident Zeman nebo premiér Babiš . Je mi líto, že si není schopný vyhodnotit reálie zemí, jako jsou Rusko s Čínou, a že mu nevadí režimy, které tvrdě potlačují lidská práva,“ prohlásil někdejší útočník pro Deník N. „Tímhle krokem ztratil hodně fanoušků, a to je škoda,“ přidal Hrdina.

Jágra tato slova očividně ranila. „Mám Jirku rád, je to jeho názor, což je v pořádku. Ale prostě to nechápu. Nejde mi to do hlavy...“ povzdychl si. On, který už tři dekády nosí na dresu číslo 68 coby připomínku sovětské okupace a jehož rodina byla režimem perzekvovaná, teď musí snášet kritiku, že je posluhovačem čínských komoušů...

Jiří Hrdina a Jaromír Jágr při mistrovství světa v Praze
Jiří Hrdina a Jaromír Jágr při mistrovství světa v Praze

„Prostě tomu nerozumím. Copak kdokoli odjede do Číny, tak něco podporuje? Takže když jsme tady měli komunismus a přijel sem někdo ze Západu, tak byl špatnej, protože podporoval komunismus?“ rozohnil se v povídání pro Blesk.

Zařekl se proto, že k politickým tématům už se vyjadřovat nebude. „Nechci s nikým argumentovat, protože mě tady stejně nikdo neposlouchá. Lidi ani nechtějí diskuzi,“ dodal Jágr zklamaně.