Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Legenda Barcelony Enrique truchlí. Zemřela jeho milovaná dcerka (†9)

Autor: ris

Bývalý trenér španělské fotbalové reprezentace a Barcelony, kde během své hráčské kariéry dělal kapitána, Luise Enrique (49) oznámil na Twitteru zdrcující novinu. Jeho holčičku Xanu (†9) zabila rakovina.

„Naše dcera Xana dnes odpoledne ve věku devíti let zemřela poté, co pět měsíců vzdorovala steosarkomu. Budeš hvězdou, která povede naši rodinu. Odpočívej v pokoji, Xano,“ napsal na Twitter devětačtyřicetiletý kouč.

Aby se mohl věnovat nemocné Xaně, ukončil Enrique před několika týdny své angažmá u tamního národního týmu. Dceři s manželkou Elenou Cullellovou dával lásku do posledních vteřin jejího života, který předčasně ukončila zákeřná forma rakoviny kloubů a kostí.

Soustrast rodině vyjádřil mimo jiné i Josep Maria Bartomeu, předseda Barcelony, se kterou Enrique jako hráč i trenér získal po dvou titulech a strávil v ní celkem jedenáct let. Devětačtyřicetiletý Enrique má za sebou také angažmá v AS Řím a Celtě Vigo.

Španělský svaz informoval o tom, že před všemi ligovými zápasy o víkendu bude za zesnulou dívku držena minuta ticha. Současně požádal UEFA, aby mohl její památku uctít i před následujícími zápasy evropské kvalifikace. Reprezentace nastoupí 5. září v Rumunsku a poté v Enriqueho rodném Gijónu přivítá Faerské ostrovy.

Luis Enrique s dcerkou Xanou, kterou ve čtvrtek zabila rakovina
Luis Enrique s dcerkou Xanou, kterou ve čtvrtek zabila rakovina