Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Akrobat Monfils ohromil New York: Mečbol století!

Autor: ris

Když je tenista Gael Monfils (32) ve svém živu, na kurtu rád provádí psí kusy. V noci na pátek uchvátil New York proměněným mečbolem v duelu proti Rumunovi Copilovi. Až se fanouškům tajil dech.

Francouzský šikula si na svůj hvězdný okamžik počkal do samé koncovky jednoznačného souboje. Když vedl 6:3, 6:2, 5:2 a 40:15 poslal odevzdaný soupeř return obloučkem hned za síť.

Monfilsovy okamžitě zajiskřily oči. Hned bylo jasné, že něco chystá. Jen tak zabít míč? To není jeho styl, a tak... Načasoval odraz, vytočil ukázkovou »třistašedesátku« a po vzoru basketbalové ikony Michaela Jordana zasmečoval! Hra, sada, zápas! Takhle proměněný mečbol svět ještě neviděl.

„Musel jsem se rychle rozmyslet. Říkal jsem si: Vedeš, máš dva mečboly, tak se jde na to!“ popisoval na tiskové konferenci Monfils. Milovník ukrajinské tenistky Svitolinové a basketbalu nicméně připustil, že nešlo o zcela geniální trik. „Stačil zlomek vteřiny navíc, abych si to připravil lépe a na konec nespadl,“ culil se, když svůj kousek poprvé viděl na obrazovce. „Jsem trochu blízko míči. Dal bych si za to asi tak osm z deseti,“ dodal.

Gael Monfils pobavil New York neuvěřitelným mečbolem
Gael Monfils pobavil New York neuvěřitelným mečbolem