Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Velký fotbalový návrat! Horváth opět naleštil kopačky. Koho posílil?

Autor: top

Jak praví pověst, Jan Žižka kousek odtud přišel o druhé oko. Teď ve stínu hradu Rabí úřaduje jiný vojevůdce - Pavel Horváth (44). A stejně jako slavný husita tu v neděli i on ztratil zrak. Naštěstí jen na chvíli. Legendární fotbalista se totiž znovu představil v akci na hřišti!

Bývalý kapitán Plzně, kde teď v západočeském klubu pracuje jako kouč třetiligového béčka, znovu čutá do meruny. Po rok a půl dlouhé přestávce se vrátil k aktivní kariéře. V Žichovicích, vesničce na Otavě, má pomoci k postupu z I. A třídy do krajského přeboru.

„Kámo, já nevidím na cestu. Až po zápase, teď jsem trošku zadejchanej,“ prosil slavný záložník malého žadatele o společnou fotku, když o poločasové přestávce prvního mače sezony kráčel do kabiny.

Ikona plzeňské Viktorie Pavel Horváth oprášil kopačky a v dresu Žichovic znovu naskočil do soutěžního zápasu
Ikona plzeňské Viktorie Pavel Horváth oprášil kopačky a v dresu Žichovic znovu naskočil do soutěžního zápasu

Ve druhé půli, na kterou se posílil plechovkou koly, ale opět ukázal, že pořád vidí zatraceně dobře. Byť promočený na kost po přívalovém dešti, spoluhráče zásoboval jednou geniální přihrávkou do gólové šance za druhou. Jenže všemi jeho noví parťáci pohrdli, a tak pětinásobný vítěz české ligy musel při premiéře v „pralese“ před 192 diváky polknout porážku od Kaznějova 0:2.

Ostatně, nic jiného na zub stejně nebylo. „Horvi, k jídlu už nic není, klobásy došly,“ znělo směrem k němu, když usedl na terásku hospůdky u hřiště. A to by si gáblík zasloužil.

Po tak dlouhém herním výpadku a teprve ve třetím soutěžním zápase od chvíle, co v roce 2015 skončil jako profík, zvládl na place běhat v solidním tempu 80 minut, než si řekl o vystřídání. A góly padly až potom...