Jakub Konečný
1. září 2019 • 13:00

Vrba pláče na špatném hrobě. O čem svědčí jeho výstup po zápase

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bublalo to v něm jak v rozhicovaném papiňáku. Po vítězném zápase v Příbrami odpovídal Pavel Vrba podrážděně i na ten sebenevinnější dotaz, než konečně přišel ten, který naplno uvolnil stavidla jeho frustrace. „Já nevím, jaká pozice. Vy máte svoje zdroje, já ty zdroje nemám, tak se ptejte jich, já se k tomu nebudu vůbec vyjadřovat. Tak, jak se chová deník Sport, já bych se v životě nikdy nechoval, ale bohužel je to tak,“ reagoval plzeňský trenér na otázku ohledně své momentální situace v klubu.



Vrba šel navíc ještě dál, vše ukončil tím, že se k němu deník Sport nechová fér, a tudíž se s jeho redaktory nebude dál bavit. Na to má samozřejmě právo, byť je to neprofesionální a důvody, které ho k tomu rozhodnutí vedou, jsou hodně malicherné. Spíš jde jen o záminky.

Co pětapadesátiletému trenérovi konkrétně vadí?

V první řadě to, že deník Sport jako jediné tuzemské médium soustavně a podrobně monitoruje pevnost jeho pozice ve Viktorii, a že informuje o jeho případných nástupcích. Tím posledním v řadě je zatím Adrián Guľa, kvůli němuž se vydal v minulém týdnu šéf klubu Adolf Šádek na Slovensko (VÍCE ČTĚTE ZDE>>>). Guľa je totiž trenérem slovenské jedenadvacítky, a tak by ho v případě potřeby musela Plzeň ze služeb Slovenského fotbalového svazu vyvázat.

Jistě, pro Vrbu je to nepříjemná situace, která mu komplikuje práci a možná i podrývá autoritu, ale jejím viníkem není deník Sport, jehož redaktoři dělají jen svou práci, když o dění ve Štruncových sadech informují. Pokud si chce rodák z Přerova na někoho stěžovat, ať vezme za kliku Šádkovy kanceláře a vyříká si to se svým nadřízeným pěkně z očí do očí. A třeba se i rovnou domluví na předčasném ukončení vztahu, který se už evidentně vyčerpal.

Z dalších Vrbových slov na tiskové konferenci po utkání v Příbrami nicméně vyplynulo, že ještě víc než spekulace o jeho následovnících ho možná štve jiná věc

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud